Φουντώνει ο «εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ για την ήττα

16 mins read

Xωρισμένοι σε “στρατόπεδα” είναι στο Μέγαρο Μαξίμου και στον ΣΥΡΙΖΑ για την βαριά ήττα των ευρωεκλογών. Κορυφαία και μεσαία στελέχη εκτοξεύουν αλληλοκατηγορίες ενώ στο κάδρο των ευθυνών βρίσκεται και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας.

«Όλοι μας θα έπρεπε να ζητήσουμε ‘συγγνώμη’ από τον ελληνικό λαό, και ο πρωθυπουργός, κανείς δεν είναι υπεράνω ευθυνών», είπε ο Νίκος Φίλης εκφράζοντας αρκετούς συναδέλφους του.«Η κυβέρνηση είχε μια ευκαιρία να πολιτευτεί με διαφορετικό ύφος και υπήρξαν συμπεριφορές υπουργών, αλλά ούτε ένας δεν πιάστηκε με το χέρι στο μέλι», υποστήριξε και ισχυρίστηκε ότι «η Αριστερά μπορεί να στηρίξει μέχρι τέλους ότι η πολιτική ηθική έχει μεγάλη σημασία γι’ αυτήν», αποκαλύπτοντας τη μεγάλη αγωνία που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ για την απώλεια του λεγόμενου «ηθικού πλεονεκτήματος».

Στην ίδια γραμμή κινήθηκε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλος, ο οποίος κάλεσε όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «να κάνουν διάλογο με τον λαό, να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο».

Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας Παν. Κουρουμπλής τόνισε ότι σε περίπτωση νέας αποτυχίας στις βουλευτικές εκλογές, θα «υπάρχει θέμα στον ΣΥΡΙΖΑ», ενώ έριξε ευθύνες σε στελέχη του κόμματος για την αποτυχία στις Ευρωεκλογές, χωρίς να τους κατονομάσει.

Όπως είπε, θα το κάνει μετά τις βουλευτικές εκλογές, αν κρίνει πως χρειάζεται. «Ο λαός δεν έχασε το μυαλό του επειδή δεν μας ψήφισε. Ο λαός κάθε φορά κάνει τις αξιολογήσεις του και οφείλει κανείς να λάβει σοβαρά υπόψιν τα μηνύματα, αν θέλει να είναι κοντά στην πραγματικότητα».

Στο κλίμα αυτό έχουν αρχίσει και τα πυρά μεταξύ των βουλευτών βλέποντας το ενδεχόμενο της μη επανεκλογής στις κάλπες του Ιουλίου. Ενδεικτική είναι η επίθεση που εξαπέλυσε ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σιμορέλης εναντίον του συνυποψηφίου του Σάκη Παπαδόπουλου, επειδή ο τελευταίος «έσπασε» το εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ και βγήκε στον Σκάι: «Με απόφαση του ίδιου του πρωθυπουργού κάνουμε εμπάργκο στον Σκάι, γιατί καθημερινά βλέπαμε ότι λειτουργεί σαν γραφείο τύπου της ΝΔ. Κι εμένα με καλέσανε την προηγούμενη εβδομάδα αλλά δεν δέχθηκα να μιλήσω, γιατί σέβομαι την απόφαση του κόμματος και του πρωθυπουργού. Εγώ για λίγα λεπτά τηλεθέασης δεν θα δεχόμουνα ποτέ τον Γεωργιάδη και το Βορίδη να μου λένε μπράβο. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρόσβαλλα τον πρωθυπουργό για αυτά τα λίγα λεπτά τηλεθέασης», είπε ο κ. Σιμορέλης για τον κ. Παπαδόπουλο.

Facebook Comments