Όταν ο Τσίπρας «ξέκοψε» τη συζήτηση για αποτίμηση της εκλογικής ήττας

14 mins read

Είχαν περάσει λίγες μόνο ώρες από το αποτέλεσμα-σοκ των ευρωεκλογών για τον ΣΥΡΙΖΑ όταν στέλεχος της Πολιτικής Γραμματείας ρώτησε τον πρωθυπουργό, πότε θα γίνει η συζήτηση για τα αίτια που οδήγησαν στη συντριβή. Και η απάντηση που έλαβε προκάλεσε ένα ακόμη σοκ…

Ο Αλέξης Τσίπρας έκοψε “μαχαίρι” τη συζήτηση λέγοντας πως αυτό που προέχει είναι ο χρόνος των επόμενος εθνικών εκλογών και όχι η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Η πρόθεση ήταν σαφής: Να μην ανοίξει και “επισήμως” ο κύκλος της εσωστρέφειας, της στοχοποίησης στελεχών για την ήττα και τα αλληλοκαρφώματα.

Η αλήθεια είναι πως η Κουμουνδούρου μοιάζει με καζάνι που βράζει. Βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβουν την απογοήτευση αλλά και την οργή τους για μέλη της κυβέρνησης που πρωτοστάτησαν στα λάθη, όπως λένε χαρακτηριστικά και βάζουν στο επίκεντρο της κριτικής τον Χριστόφορο Βερναρδάκη, τον Νίκο Παππά, τον Παύλο Πολάκη.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε στην ΕΡΤ ότι «κυβερνητικά στελέχη με τον τρόπο τους δημιούργησαν μια εικόνα, δεν θα το έλεγα αλαζονείας, αλλά δεν ήταν μετρημένοι και νουνεχείς όσο έπρεπε και προσωπικά δεν το λέω τώρα την επομένη των εκλογών, σε πολλές περιπτώσεις μου είχε δοθεί η δυνατότητα να το διατυπώσω».

Κριτική άσκησε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γεννιά, η οποία ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να μάθει να ακούει και να σέβεται. Να λέμε ευχαριστώ και συγγνώμη. Να δεχόμαστε την κριτική! Δεν είναι τρελός ο λαός! Αυτό που είναι τρελό είναι οι εκφράσεις κάποιων “αριστερών” που βρίζουν, αναθεματίζουν τον αχάριστο ψηφοφόρο που δεν εκτίμησε. Χάσαμε τη μεσαία τάξη, αγαπητοί σύντροφοι. Eχουμε μπροστά μας αγώνα».

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αντιδρούν άμεσα και σε αυτό που φαίνεται να είναι στρατηγική επιλογή του πρωθυπουργού, δηλαδή η προσέγγιση στελεχών του πρώην ΠΑΣΟΚ και του λεγόμενου κεντρώου χώρου για την «προοδευτική συμμαχία». Δεν είναι λίγοι εκείνοι που σχολίασαν σκωπτικά την παρουσία του Στέφανου Τζουμάκα στα κανάλια να υπερασπίζεται τον κ. Τσίπρα το βράδυ των εκλογών, ενώ η παρουσία του Γιάννη Ραγκούση στην Κουμουνδούρου προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις στελεχών των 53+.

Facebook Comments