Γεννηματά: «Επιχειρείται ξέπλυμα και εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου αντί για την κατάργηση του»

24 mins read

Η κυβέρνηση στη διαχείριση του μεταναστευτικού προσφυγικού εχει μηδενική αποτελεσματικότητα είπε  η κ. Γεννηματά από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της ομιλίας της για το ασφαλιστικό.

«Η διαχείριση του προσφυγικού μεταναστευτικού από την κυβέρνηση είναι ένα ολοστρόγγυλο μηδενικό. Αποτύχατε κύριοι της κυβέρνησης. Που είναι οι  άριστοι  που είναι οι βαριές μεταγραφές.

Οι συγκρούσεις, ο αυταρχισμός και η επίταξης δεν λύνουν το πρόβλημα απλά προκαλούν νέα κρίση.

Όλα όσα κάνετε είναι μνημείο ανικανότητας και αναποτελεσματικότητας. Τα πρωτοφανή γεγονότα συγκρούσεων και βίας πρέπει να σας συνετίσουν, αποσυμφορήσετε τα νησιά εδώ και τώρα και άλλαξε την πολιτική.

Το ζήτημα  είναι σοβαρό και εθνικής σημασίας και απαιτεί εθνική συνεννόηση.»

 Η πρόεδρος του κινήματος αλλαγής μιλώντας για τον νέο ασφαλιστικό το χαρακτήρισε ως νόμο Κατρούγκαλου – Βρούτση  αφού όπως είπε ο νόμος Κατρούγκαλου δεν καταργείται.

«Στον περιβόητο νόμο Κατρούγκαλου απλά του κάνετε μακιγιάζ , ο νόμος ζει και βασιλεύει απλά αλλάζει όνομα και μπορούμε πλέον να το ονομάσουμε νόμο Κατρούγκαλου Βρούτση. Εμείς καταψηφίσαμε το νόμο Κατρούγκαλου καταψηφίζουμε τώρα και το όνομα του Βρούτση.

Επιχειρείται ξέπλυμα και εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου αντί για την κατάργηση του με αποτέλεσμα να μειώνονται οι συντάξεις κατά 15%.

Ανοίγει ο δρόμος για την κατάργηση των κλάδων επικούρησης και εφάπαξ».

Η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι οι μικροπαρεμβάσεις που υπάρχουν γίνονται με απαράδεκτους  συμψηφισμούς ποσών  που ούτως ή άλλως προορίζονταν για τους συνταξιούχους.

Η πρόεδρος του κινήματος αλλαγής επανήλθε στην πρόταση του κόμματος της για επαναφορά της 13ης σύνταξης και ζήτησε από όλα τα κόμματα να την στηρίξουν ενώ ανέφερε πως με το νόμο Βρούτση ενισχύεται ο ιδιωτικός χαρακτήρας της ασφάλισης.

«Ενίσχυση του ιδιωτικού χαρακτήρα της ασφάλισης και κοροϊδία για τους συνταξιούχους αυτή είναι η κατάσταση όσο κι αν οι παπαγάλοι της κυβέρνησης προσπαθούν να εξωραΐσουν την εικόνα.

Εμείς καταθέσαμε πρόταση για επαναφορά  συνολικά της 13ης σύνταξης σε όλους τους συνταξιούχους, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα,  ενίσχυση χαμηλών εισοδημάτων και  μέτρα για συντάξεις αναπηρίας και χηρείας ,καλούμε την κυβέρνηση να την κάνει αποδεκτή και τα κόμματα να  την στηρίξουν.

Αυτό το σχέδιο θα οδηγήσει  σε νέας  αδιέξοδα και θα απαιτηθούν νέες παρεμβάσεις είναι αναγκαίος όσο ποτέ ο εθνικός διάλογος για να πετύχουμε το στόχο μας και ο στόχος είναι διπλός δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια για τους συνταξιούχους, εξασφάλιση του μέλλοντος για τη νέα γενιά της πατρίδας μας. Αυτό όμως προϋποθέτει τρεις μεγάλες παραδοχές η πρώτη ότι θα προκαλέσουμε στη χώρα μια  μεγάλη ανάπτυξη έκρηξη.

Δεύτερον ότι θα αντιμετωπίσουμε δραστικά την δημογραφική κρίση που απειλεί το μέλλον μας.

Η τρίτη η παραδοχή είναι ότι θα φέρουμε νέους πόρους στο σύστημα. Έχουμε πει από που μπορούν να αντληθούν νέοι πόροι για το σύστημα . Να καταργηθεί το υπερταμείο της υποτέλειας και να μεταβληθεί σε ταμείο αξιοποίησης της εθνικής περιουσίας από τα κέρδη του μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε το συνταξιοδοτικό και να δώσουμε κίνητρα για επενδύσεις και περιβαλλοντικές δράσεις».

Κλείνοντας την ομιλία της η  κ. Γεννηματά τόνισε ότι το Κίνημα  Αλλαγής συνεχίζει  στον ίδιο δρόμο ανοιχτό  πάντα σε νέες αλλαγές. « Ένα μόνο δεν διαπραγματευόμαστε την ευθύνη του κράτους να διασφαλίσει ένα δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα που εγγυάται την αξιοπρέπεια σε όλους τους πολίτες και θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να γίνει αυτό πράξη.»

 

Facebook Comments