Γεωργιάδης: «Αυτή η υπόθεση είναι συμπαιγνία του κ. Τσίπρα με τον κ. Ράμμο»

12 mins read

Τη δική του άποψη για την υπόθεση ΑΔΑΕ, Ράμμου και Τσίπρας, εξέφρασε ο  υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σήμερα στο δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά.

Σχετικά με τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι το χαρτί που έστειλε ο κ. Ράμμος στους πολιτικούς αρχηγούς δεν είχε ονόματα, ονόματα ανακοίνωσε ο κ. Τσίπρας στη Βουλή. «Αυτή η υπόθεση είναι συμπαιγνία του κ. Τσίπρα με τον κ. Ράμμο, ο οποίος έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα συνταγματικά του όρια», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και συμπλήρωσε μάλιστα ότι ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ δεν είναι δικαστής, είναι δημόσιος υπάλληλος σε μία υψηλόβαθμη θέση.

Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, είναι προφανές ότι το έστησαν από κοινού ώστε να προσπαθήσουν να αποφύγουν τις συνέπειες του νόμου για το απόρρητο της ΕΥΠ. Ο υπουργός πρόσθεσε ότι τίθεται το ζήτημα για το πως ήξερε ονόματα ένα μήνα πριν ο κ. Τσίπρας, ποιος του τα είπε. Όπως δήλωσε ο υπουργός, «αν υποθέσουμε ότι όλα αυτά είναι αλήθεια, είχε έρθει σε επαφή με κάποιο ρυπαρό δίκτυο της ΕΥΠ που έχει σπάσει το απόρρητο και αυτό είναι σοβαρό ζήτημα, αυτή είναι η πραγματική ιστορία που είναι στημένη κατά της Δημοκρατίας».

Αναφερόμενος στον κ. Ράμμο, σημείωσε ότι κάνει αμίμητα πράγματα, ουδέποτε είχε κάνει άλλος πρόεδρος τέτοιο πολιτικό παιχνίδι. «Όταν ο λαός επανεκλέξει τη Ν.Δ., θέλω να πιστεύω θα έχει ευαισθησία να φύγει, δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία, ήταν λανθασμένη επιλογή, την ψήφισε και η Ν.Δ. αλλά κάναμε λάθος.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι δουλειά της Αρχής είναι να ελέγχει αν υπάρχουν παράνομες παρακολουθήσεις, όχι κατ’ εντολή του κ. Τσίπρα να ελέγχει συγκεκριμένα τηλέφωνα και να ανακοινώσει ότι εντόπισε νόμιμη παρακολούθηση. «Δεν θα μπορεί να γίνεται δηλαδή στη χώρα μας νόμιμη παρακολούθηση γιατί θα το διαρρέει ο κ Ράμμος;» διερωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης.

 

Η αναφορά στο 5:47

Facebook Comments