ΑρχικήΠολιτικήΓεωργιάδης για Ευαγγελισμό -VIP: «Πάντα δηλώνεται ότι θα εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα»

Γεωργιάδης για Ευαγγελισμό -VIP: «Πάντα δηλώνεται ότι θα εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα»

Για «λαϊκίστικες και υποκριτικές» αντιδράσεις σχετικά με την αποκάλυψη ότι οι VIP του τελικού του Conference League θα έχουν… προτεραιότητα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μετά το σάλο που δημιούργησε η αποκάλυψη του σχετικού εγγράφου.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός σε ανάρτησή του αναφέρει:Ως προς διάφορες αναρτήσεις και ανακοινώσεις σχετικά με την οδηγία της διοικήσεως του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» για την διεξαγωγή του Τελικού του Conference Cup στις 29 Μαΐου τα πραγματικά περιστατικά είναι τα εξής:

Σε κάθε επίσημο γεγονός που συμβαίνει στην Χώρα μας, από την διοργάνωση ενός αθλητικού γεγονότος έως την υποδοχή ξένων ηγετών το Νοσοκομείο Αναφοράς που δηλώνεται από τις Ελληνικές Αρχές είναι ο Ευαγγελισμός. Πάντοτε δηλ οι επίσημοι προσκεκλημένοι της Χώρας, εάν απαιτηθεί, δηλώνεται ότι θα εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα σε αυτό το Νοσοκομείο. Μία τέτοια δέσμευση είναι υποχρεωτική για να διεξαχθεί ένα γεγονός τέτοιου βεληνεκούς όπως ο τελικός. Κατά συνέπεια όλες οι σχετικές αναρτήσεις και αντιδράσεις κυρίως από βουλευτές που στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει σε Κυβέρνηση είναι λαϊκίστικες και υποκριτικές“.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Στη συγκεκριμένη αποκάλυψη προχώρησε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) που έφερε στη δημοσιότητα ένα έγγραφο στο οποίο ο διοικητής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» ζητά από τους διευθυντές των τμημάτων να εξετάζουν κατά προτεραιότητα τους VIP του τελικού του Conference League.

«Εν όψει της διεξαγωγής του τελικού του CONFERENCE CUP στην OPAP ARENA στις 29/05/2024 σας ενημερώνουμε ότι το Νοσοκομείο τίθεται σε 24ωρη ετοιμότητα κατά τις 28, 29, και 30/05/2024 , για την αντιμετώπιση των VIP (διαπιστευμένων και φιλάθλων) που θα διαμένουν στα Ξενοδοχεία “Μεγάλη Βρετάνια”, “Grand Hyatt” και “Marriot Athens”.

Τα περιστατικά τα οποία θα προσέλθουν θα πρέπει να καταγράφονται σε ξεχωριστή λίστα στο Γραφείο Κινήσεως και θα έχουν απόλυτη προτεραιότητα στην εξέτασή τους και διεξαγωγή όλων των απαραίτητων εξετάσεων, εφόσον χρειαστεί. Την όλη διαδικασία θα συντονίζει ο Αναπληρωτής Διοικητής κος Βεν. Μπατής», αναφέρεται στο έγγραφο που υπογράφει ο διοικητής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» Αναστάσιος Γρηγορόπουλος.

Το έγγραφο προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Παύλου Πολάκη. «Γεωργιάδη λαδέμπορα της Υγείας δεν έχει πάτο ο βούρκος που ρίχνετε τη χώρα» σημειώνει ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και προσθέτει:

«Το διαβάζεις και δεν πιστεύεις αυτό που διαβάζεις. Με επείγον έγγραφό του ο διοικητής του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός” Αναστάσιος Γρηγορόπουλος, ζητάει από τους γιατρούς να περιθάλψουν κατά “απόλυτη προτεραιότητα” τους VIP επισκέπτες της χώρας για τον τελικό του Conference League, στον οποίο θα αναμετρηθούν ο Ολυμπιακός με τη Φιορεντίνα και μετά τους άτυχους Έλληνες που θα πέσουν στην ανάγκη τους.