Γεωργιάδης: «Η Ελλάδα του Μητσοτάκη έγινε παράδειγμα προς μίμηση»

18 mins read

Ο υπουργός Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας,  Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ΑΝΤ1, τόνισε πως «Η Ελλάδα επί Κυριάκου Μητσοτάκη έγινε από παράδειγμα προς αποφυγή, παράδειγμα προς μίμηση» και συνέχισε λέγοντας ότι η Ελλάδα είναι παράδειγμα σε όλου τους τομείς «Σε όλους τους τομείς, στα πάντα. Στις επενδύσεις, στην οικονομία, στην κοινωνική πολιτική, στην έρευνα και στην τεχνολογία. Στα πάντα. Δεν υπάρχει ένας τομέας που να συγκρίνεις την Ελλάδα με το 2019 και να μην είμαστε σήμερα σε καλύτερη θέση. Ούτε ένας. Μόνο ένας τυφλός δεν το βλέπει αυτό».

«Η Ελλάδα επί Κυριάκου Μητσοτάκη έγινε από παράδειγμα προς αποφυγή, παράδειγμα προς μίμηση», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΑΝΤ1 και όταν ρωτήθηκε σχετικά, απάντησε: «Σε όλους τους τομείς, στα πάντα. Στις επενδύσεις, στην οικονομία, στην κοινωνική πολιτική, στην έρευνα και στην τεχνολογία. Στα πάντα. Δεν υπάρχει ένας τομέας που να συγκρίνεις την Ελλάδα με το 2019 και να μην είμαστε σήμερα σε καλύτερη θέση. Ούτε ένας. Μόνο ένας τυφλός δεν το βλέπει αυτό».

Γυναικοκτονίες

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σχολίασε τα διαδοχικά περιστατικά γυναικοκτονιών τις τελευταίες ημέρες, τονίζοντας ότι θα πρέπει να ενθαρρύνουμε όλες τις γυναίκες που δέχονται βία από τον σύντροφο τους να την καταγγέλλουν και οι Αρχές θα πρέπει να είναι πιο αυστηρές στην αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών.

Επενδύσεις

Στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης, επεσήμανε ότι το 2022 και έως σήμερα έχουνε ρεκόρ επενδύσεων στη χώρα μας, αναφερόμενος μάλιστα και σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, προσθέτοντας μάλιστα πως ο δείκτης της ανεργίας είναι στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 15 ετών

Ενέργεια

Ερωτηθείς για το αν η χώρα μας θα λάβει μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας από το φθινόπωρο, απάντησε πως είναι δεδομένο πως αν η Ρωσία διακόψει συνολικά την παροχή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, όλα τα κράτη θα αντιμετωπίσουν προβλήματα. Σε αυτήν την περίπτωση και η Ελλάδα θα χρειαστεί να λάβει κάποια μέτρα αλλά σίγουρα είμαστε και θα είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τις χώρες της βόρειας Ευρώπης.

Νέα μέτρα στήριξης

Στο ερώτημα αν θα υπάρξουν και νέα μέτρα στήριξης για την κοινωνία, απάντησε ότι όσο η οικονομία μας θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με ρυθμούς υψηλότερους από αυτούς που είχαν υπολογιστεί, τόσο θα δημιουργείται πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί για να υπάρξουν νέα μέτρα ενίσχυσης. Έφερε δε ως παράδειγμα τις επιδοτήσεις για το ρεύμα «οι οποίες είναι οι μεγαλύτερες σε όλη την Ευρώπη».

Πληθωρισμός

Σχετικά με τον πληθωρισμό, είπε ότι στο τέλος του χρόνου η Ελλάδα θα έχει πληθωρισμό περίπου στον μέσο ευρωπαϊκό όρο και εξήγησε γιατί στο πρώτο εξάμηνο του 2022 ο πληθωρισμός στην Ελλάδα είναι μεγαλύτερος από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο.

Facebook Comments