Γεωργιάδης: Θα προσβάλω την απόφαση που προστατεύει τους “κουκουλοφόρους” μάρτυρες της Novartis

10 mins read

Την πρόθεση του να το πάει μέχρι τέλους με στόχο να αποκαλυφθούν οι «κουκουλοφόροι» μάρτυρες της Novartis, ξεκαθάρισε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας,  Άδωνις Γεωργιάδης.

Καλεσμένος στην εκπομπή BrainStorming με τον Σταμάτη Ζαχαρό και την Κατερίνα Δούκα, τόνισε χαρακτηριστικά «Θα προσβάλω νομικά την απόφαση της αντεισαγγελέως που προστατεύει τους “κουκουλοφόρους” μάρτυρες της Novartis», ενώ υπενθύμισε ότι ο ίδιος βρίσκεται ήδη στον 5ο χρόνο σε προανακριτική έρευνα για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε πως το επόμενο διάστημα θα έρθουν πολλές επενδύσεις και πως η Ελλάδα έχει την 6η υψηλότερη ανάπτυξη στην Ευρώπη.

Ο κύριος Γεωργιάδης άφησε αιχμές και για την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ φορολογούσε τους πάντες – Δεν είχε πρόγραμμα για τη μεσαία τάξη».

Τέλος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε πως «έχει καταλάβει όλον τον πολιτικό χώρο από το Κέντρο έως την Δεξιά»

Η απόφαση της Δικαιοσύνης για τους μάρτυρες

Η Οικονομική εισαγγελία με διάταξη που εξέδωσε πριν λίγες εβδομάδες αποφάσισε να παρατείνει για δύο χρόνια το καθεστώς ανωνυμίας των προστατευομένων μαρτύρων, κρίνοντας ότι δεν συντρέχουν οι λόγοι οι οποίοι προβλέπονται από το νόμο για την άρση της εν λόγω ιδιότητας τους, «κατόπιν ελέγχου της συνδρομής των νομίμων και ουσιαστικών προϋποθέσεων και αιτιολογημένου αιτήματος της ΥΜΕ (Υπηρεσίας Προστασίας Μαρτύρων προς τον αρμόδιο Εισαγγελέα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο σχετικό νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τις διαδικασίες υπαγωγής στο πρόγραμμα προστασίας».

 

 

 

Facebook Comments