Γεραπετρίτης: «Ας είμαστε ώριμοι, μπορούν να υπάρχουν κυβερνητικές αποκλίσεις»

16 mins read

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μίλησε στην εκπομπή Evening Report του Action24 με τον Γιώργο Κουβαρά απαντώντας για τις διαρροές της κυβερνητικής πλειοψηφίας στο νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια, τις κατηγορίες του Αλέξη Τσίπρα για τη λειτουργία της Βουλής και για το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

«Ας είμαστε κοινοβουλευτικά ώριμοι ώστε να μπορούμε να αποδεχτούμε ότι μπορούν να υπάρχουν κυβερνητικές αποκλίσεις, σε νομοσχέδια κοινωνικού ενδιαφέροντος», σχολίασε για τις διαρροές της κυβερνητικής πλειοψηφίας στο νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια.

«Η Βουλή λειτούργησε υποδειγματικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός σε όποιον βουλευτή πρέπει να μιλήσει. Απλώς υπάρχει περιορισμός να μην βρίσκονται περισσότεροι από 50 βουλευτές ταυτόχρονα στην αίθουσα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία για τη συνεπιμέλεια και στη συνέχεια αποχώρησε. Ας κρίνει ο λαός. Μέχρι πρότινος δεν είχε εκφράσει καμία αντίρρηση. Θα υπάρχει σταδιακή επάνοδος στην πλήρη λειτουργία της Ολομέλειας, όπως σε όλες τις δραστηριότητες. Αυτό θα γίνει βήμα- βήμα, δεν θα πάμε ξαφνικά από τους 50 βουλευτές στους 300», απάντησε στις κατηγορίες του Αλέξη Τσίπρα ότι έγινε λοκντάουν στη Βουλή για να περνούν νομοσχέδια, θέτοντας θέμα δημοκρατικής λειτουργίας.

Σχετικά με την υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό σημείωσε ότι «δεν υπάρχει ζήτημα αντισυνταγματικότητας εφόσον κριθεί ότι σε κρίσιμες υπηρεσίες επιβάλλεται. Όπως συνέβη στην ΕΜΑΚ. Θα επαναξιολογηθούν τα δεδομένα σε εργαζόμενους σε δομές υγείας. Είναι ζήτημα κοινωνικής αλληλεγγύης. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μία νέα έξαρση του ιού και θα πρέπει να μην κλονιστεί το δημόσιο σύστημα υγείας».

Στο ερώτημα αν θα μπορούσε να αποτελεί ο εμβολιασμός όρο για την πρόσληψη των 4.000 νοσηλευτών, ο υπουργός διατύπωσε την προσωπική του κρίση, ότι το θεωρεί «εύλογο από τη στιγμή που προσλαμβάνεται κάποιος με μια μόνιμη σχέση στο ελληνικό Δημόσιο σε μια δομή απολύτως κρίσιμη».

Σε κάθε περίπτωση όμως, διευκρίνισε αμέσως μετά, θα σταθμιστούν όλα τα δεδομένα από τον Σεπτέμβριο τόσο για το υφιστάμενο όσο και για το νέο προσωπικό.

Στην ερώτηση, τέλος, αν μια επιχείρηση θα μπορούσε να θέσει ως προαπαιτούμενο για τους πελάτες της να είναι εμβολιασμένοι, ο Γ. Γεραπετρίτης εξήγησε πως δεν υφίσταται κανένα θέμα συνταγματικότητας εάν μια ιδιωτική επιχείρηση επιλέξει να διασφαλίσει την υγιεινή, είναι όμως άλλο να το επιλέξει η ίδια κι άλλο να της επιβληθεί έξωθεν.

Facebook Comments