Με τον Στρατάρχη Χαφτάρ συναντήθηκε σήμερα στη Βεγγάζη ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης.
«Είχα σήμερα την ευκαιρία να συναντηθώ με τον ηγέτη της ανατολικής Λιβύης, στρατάρχη Χαφτάρ, καθώς επίσης και μέλη της οικογένειάς τους υπό την θεσμική τους ιδιότητα». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης αμέσως μετά το τετ α τετ που είχε στη Βεγγάζη.
Μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, ανέφερε ότι συζήτησε θέματα τα οποία αφορούν το μεταναστευτικό, τις θαλάσσιες ζώνες, καθώς επίσης και τη συνεργασία Ελλάδας και Λιβύης.
«Mε τη Λιβύη μας συνδέουν κοινές ιστορικές παραδόσεις και ρίζες. Μας συνδέει επίσης, η προσήλωσή μας στο διεθνές δίκαιο, καθώς και το ζήτημα που έχει να κάνει με μια Μεσόγειο της ειρήνης και της ευημερίας των λαών. Θα συνεχίσουμε στο πλαίσιο αυτό την αδιατάρακτη σχέση μας και ευελπιστούμε ότι στο εγγύς μέλλον θα έχουμε και απτά αποτελέσματα για την πρόοδο των σχέσεών μας» κατέληξε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, ο οποίος στις 15 Ιουλίου θα μεταβεί στην Τρίπολη της Λιβύης.