Γεροβασίλη: «Ο Πρωθυπουργός κατέληξε στο “Μητσοτάκης ή χάος”»

32 mins read

«Η κλιματική κρίση απαιτεί συναινέσεις. Οι συναινέσεις προϋποθέτουν διάλογο επί της στρατηγικής. Όχι επικοινωνιακές μπλόφες και εντολές Μητσοτάκη», αναφέρει σε συνέντευξη της η Ολγα Γεροβασίλη.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει εξ αρχής σταθεί με πλήρη ευθύνη ως Αξιωματική Αντιπολίτευση στη διαχείριση των πολλαπλών κρίσεων, την υγειονομική, την κλιματική», ανέφερε η Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στην ΕΡΤ. 

Αναλυτικά τα σημεία παρέμβασης της Γραμματέως της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Όλγας Γεροβασίλη στην ΕΡΤ1, στους Γ. Πιτταρά και Δ. Κοτταρίδη 14.09.21  

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει εξ αρχής σταθεί με πλήρη ευθύνη ως Αξιωματική Αντιπολίτευση στη διαχείριση των πολλαπλών κρίσεων, την υγειονομική, την κλιματική. Η συναινετική μας στάση έχει αποδειχθεί. Και στα ζητήματα πολιτικής προστασίας όπου προτείναμε τη σύσταση ενός ανεξάρτητου ενιαίου φορέα ο οποίος θα δρα διαχρονικά και θα υφίσταται ανεξαρτήτως της εναλλαγής κυβερνήσεων.

Άρα, η συναίνεση είναι κάτι που αφορά τον σχεδιασμό και τη στρατηγική αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης και των συνεπειών της. Επί αυτών των ζητημάτων επιτυγχάνεται.  Δεν αφορά το ένα πρόσωπο. Δεν υπάρχει πουθενά ο ένας σοφός ο οποίος θα απαντήσει στα επικίνδυνα φαινόμενα που αντιμετωπίσαμε και που θα ξαναβρούμε μπροστά μας.

Η απειλή της κλιματικής κρίσης απαιτεί συζήτηση με επιστημονικούς φορείς, με την τοπική αυτοδιοίκηση με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη προκειμένου να αντιμετωπιστεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ έχει καταθέσει επ αυτών πρόταση-νόμου  πριν τις εκλογές. Άλλαξε η κυβέρνηση και ξανακατατέθηκε αυτή η πρόταση προκειμένου να βρεθεί κοινός τόπος.  Αντ’ αυτού είδαμε ένα Ν/Σ το οποίο ψηφίστηκε τον Φεβρουάριο του 20 και το Μάρτιο τέθηκε σε αναστολή ως ανεφάρμοστο.

Εν ολίγοις: το ζήτημα του προσώπου που θα ηγηθεί αυτής της προσπάθειας είναι κάτι που έπεται όλου αυτού του σχεδιασμού, αν είχε υπάρξει. Αλλά δεν υπήρξε ποτέ! 

Μετά δε το φιάσκο του ανασχηματισμού και το φιάσκο του κ. Αποστολάκη ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε πως «κουράστηκε» με την υπόθεση της συναίνεσης και καταλήξαμε ξανά στο “Μητσοτάκης ή χάος”. Η αλήθεια είναι πως η συναίνεση είναι μία κοπιώδης διαδικασία που απαιτεί διάλογο επί στρατηγικής και προοπτικής. Η συναίνεση δε γίνεται κατ’ εντολή του κ. Μητσοτάκη ο οποίος ορίζει ένα πρόσωπο στο οποίο καλούμαστε να συμφωνήσουμε. Δεν σχετίζεται με επικοινωνιακές μπλόφες.

Εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Η χαμένη προτεραιότητα στους νέους

Μέρες πριν τις εξαγγελίες Μητσοτάκη διαμόρφωσαν κλίμα υψηλών προσδοκιών περί προγράμματος 3,4 δις ενίσχυσης της πραγματικής οικονομίας. Στη ΔΕΘ τελικώς εξαγγέλθηκαν 404 εκ ευρώ και παράταση κάποιων μέτρων που ήδη τρέχουν. Η υποτιθέμενη προτεραιότητα που έδωσε στους νέους δεν φτάνει ούτε το 1% του συνολικού πακέτου! Άλλο πράγμα η επικοινωνία, άλλο η πραγματική ζωή.

ΔΕΘ σημαίνει ΔΕΝ υπάρχει το κράτος στην ατζέντα της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Σημασία πάντα στη ΔΕΘ έχει και το τι δεν ειπώθηκε. Παρεμβάσεις οι οποίες θα ανακόψουν το κύμα ακρίβειας στην ενέργεια και στην αγορά. Ανακοίνωσε ενίσχυση νοικοκυριών για 3 μήνες!  Δεν ανακοίνωσε μέτρα κρατικής παρέμβασης ούτως ώστε να συγκρατηθεί το κύμα ακρίβειας. Πέραν της αυτορρύθμισης της αγοράς υπάρχει και το κράτος! Δεν ακουσαμε ούτε μία λέξη για κρατική παρέμβαση, για την Αρχή Ανταγωνισμού και τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας !

Σε παρέμβαση του συνομιλητή της περί αυξήσεων του ρεύματος στην Ιταλία, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να κινείται με το άλλοθι των παγκόσμιων φαινομένων σε κάθε περίσταση αποποιούμενη κάθε ευθύνη: « Δεν μπορεί κάθε φορά είτε στην πανδημία είτε στην ακρίβεια άλλοθι της ΝΔ να είναι ότι αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο. Η κάθε χώρα διαχειρίζεται τα πράγματα με τον δικό της τρόπο και έχει συγκεκριμένα αποτελέσματα. Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να απαντήσει:

  •  Γιατί η χώρα μας είχε το ακριβότερο ρεύμα πανευρωπαϊκά και γιατί οι επερχόμενες αυξήσεις είναι οι μεγαλύτερες στην Ευρώπη!
  • Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ μείωσε το κόστος της ενέργειας σε καιρό μνημονίων και εσείς το αυξήσατε με το καλημέρα;  Και το αυξήσατε τόσο ώστε η δική μας μείωση της τάξης του 12% να απορροφηθεί από τη δική σας αύξηση και να μην δουν μεταβολή οι πολίτες;
  • Γιατί το πρώτο σας μέλημα ήταν η κατακόρυφη αύξηση στους μισθούς των golden boys στη ΔΕΗ;
  • Τι δουλειά έκανε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για να εμποδίσει αυτή την έκρηξη των τιμών;

Το δημοσιονομικό απόθεμα της χώρας φέρει αποκλειστικά την υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ

Στην παρέμβαση τέλος του συνομιλητή της κ. Θεοχάρη ότι «σήμερα η χώρα είναι θωρακισμένη και έχει τη δυνατότητα να πετύχει διότι πέτυχε τα προηγούμενα χρόνια και έχει απόθεμα δημοσιονομικό και έχει τη δυνατότητα μέσω της ανάπτυξης και υπερανάπτυξης να το δώσει πίσω στο λαό» η Όλγα Γεροβασίλη τον προέτρεψε να θυμηθεί «ότι η χώρα πέτυχε να έχει απόθεμα δημοσιονομικό αποκλειστικά και μόνο κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Facebook Comments