Για το «επίδομα του ρεμπέτικου» και την «κοινωνία ένοχη» καβγάδισαν στη Βουλή

21 mins read

Ο Θ.  Σκυλακάκης από το βήμα της Βουλής απαντώντας στον Ε.  Τσακαλώτο σε ένα ακόμα γύρο αντιπαράθεσης μαζί του ανέφερε ότι τα επιδόματα δεν μπορούν να παράξουν πλούτο  και δεν μπορούν να σώσουν την χώρα.

Μάλιστα αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του ότι  για να υπάρξουν επενδύσεις θα πρέπει να υπάρξει μια μαζική φορολογική απαλλαγή ως κίνητρο.

«Ήμουν είμαι και θα είμαι φιλελεύθερος, αγόγγυστα αυτό το πλήρωσα όποτε χρειάστηκε για 30 χρόνια. Το βασικό πρόβλημα της χώρας είναι ότι δεν έχει επενδύσεις είμαστε τελευταίοι στην Ευρώπη και στον κόσμο σε επενδύσεις. Όταν είμαστε σε αυτή την κατάσταση πρέπει να χρησιμοποιήσεις πολύ ισχυρά όπλα για την  κινητοποίηση των επενδύσεων. Μία μαζική φορολογική απαλλαγή, μια  προσπάθεια να κινητοποιήσεις επενδύσεις με κάθε τρόπο διότι οι επενδύσεις και όχι τα επιδόματα θα μας σώσουν. Η Ελλάδα  επιβίωσε ως  έθνος γιατί δημιουργούσε πλούτο τα επιδόματα δεν δημιουργούν πλούτο, είναι αναγκαία αλλά όχι ικανή προϋπόθεση για να αλλάξει η  χώρα πορεία.»

Ο κ. Τσακαλώτος απάντησε αρχικά επιστρατεύοντας το γνωστό χιούμορ του. “Ο κ. Σκυλακάκης είναι νεοφιλελεύθερος. Μίλησε κατά των επιδομάτων. Αφού δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα άλλο και δεν θέλετε τα επιδόματα σας προτείνω να φτιάξετε ένα μόνο επίδομα. Αναβίωσης του ρεμπέτικου τραγουδιού. Αφού δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα, τουλάχιστον να μπορεί να τραγουδά ο λαός για τις πίκρες, τα βάσανα και τους καημούς του”.

Στο χιούμορ του τέως υπουργού οικονομικών απάντησε με τον ίδιο τρόπο ο  κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κινήματος αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος λέγοντας «Μη μιλάτε εσείς κ.Τσακαλώτε για ρεμπέτικα και για επίδομα Ρεμπέτικου  γιατί  τα  τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησης σας μάθατε στους πολίτες να  τραγουδάνε το «κοινωνία ένοχη»

Όμως εκτός από την αντιπαράθεση του με τα κυβερνητικά στελέχη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έκανε πρόταση στο  ΚΚΕ για αντιπολιτευτική  συνεργασία διατύπωσε από το βήμα της Βουλής ο Ευκλείδης Τσακαλώτος λέγοντας ότι δεν πρέπει τα  2-3 χρόνια της αντιπολίτευσης να εξαντληθούν για το ποιος θα πάρει το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας στο αν είναι υπέρ των λαϊκών στρωμάτων

«Θα εξαντλήσουμε τα 2- 3 χρόνια της αντιπολίτευσης για το ποιος θα πάρει το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας; Αυτό θα πούμε στο λαϊκό κόσμο που θα δει τις συνέπειες αυτής της πολιτικής, ότι δεν έχει σημασία αν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ  ή η  Νέα Δημοκρατία; Καμία σημασία δεν έχει ότι πήραμε τα 700 εκατομμύρια της πρόνοιας και τα φτάσαμε σε 3 δις

Έτσι θα εξαντλήσουμε όλη την πολιτική μας ανάλυση ή θα δημιουργήσουμε μαζί εκεί που συμφωνούμε για κοινωνικές αντιστάσεις και στα δικαιώματα και στο χώρο της εργασίας και για την πράσινη ανάπτυξη.  Να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο ρεύμα που θα εμποδίσει αυτή τη στρατηγική που ξέρουμε εκ των προτέρων ότι δεν θα δουλέψει. Μπορεί να το αρνηθείτε αλλά δεν θα μας συχωρέσει ο κόσμος της εργασίας.  Εάν δεν συνεργαστούμε εκεί που μπορούμε το κέρδος θα το πάρει η ακροδεξιά εντός και εκτός της Νέας Δημοκρατίας.

Πρέπει να πούμε στον κόσμο της εργασίας ότι υπάρχει ελπίδα και υπάρχει ελπίδα στο μέλλον να έχουμε προϋπολογισμούς που θα απαντούν στα κοινωνικά, στα οικονομικά και στα  δικαιώματα των ανθρώπων της εργασίας στον κόσμο που  θέλουμε να υποστηρίξουμε.»

Facebook Comments