Η ψηφιακή εφαρμογή που θα προτιμούσε ο Τσιόδρας για τον κορωνοϊό

7 mins read

Ως βέβαιη χαρακτήρισε την επάνοδο του ιού και για τον λόγο αυτό κάλεσε σε προσοχή και επαγρύπνηση, επισημαίνοντας ότι οι κλειστοί χώροι αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης.

Ο κ. Τσιόδρας έκανε ειδική αναφορά στις ψηφιακές εφαρμογές για την ιχνηλάτηση κρουσμάτων, τονίζοντας ότι στην επιτροπή των ειδικών γίνεται συζήτηση και επί αυτού του ζητήματος, ώστε να δίνεται η δυνατότητα στον επισκέπτη να μπορεί να εξετασθεί ξέροντας μέσω μιας εφαρμογής πού θα μπορεί να το κάνει αυτό.

Όπως είπε θα ήταν πολύ θετικό για να εντοπίζονται τα ύποπτα κρούσματα στη χώρα μας.

Ερωτηθείς για το πότε αναμένεται να φθάσουν και στην Ελλάδα εμβόλια, εφόσον εγκριθούν, απάντησε ότι θέλει παρακολούθηση, προσοχή και συμφωνία σε ευρωπαϊκό επίπεδο: «Δεν θα φτάσει ένα εμβόλιο, από μία εταιρεία, δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ποιο από τα 8 εμβόλια που είναι σε βάφη δοκιμών θα είναι ασφαλές. Υπάρχουν πάρα πολλές παράμετροι, ώστε το εμβόλιο τελικά να γίνει κοινό αγαθό. Ηδη, υπάρχουν ζητήματα και επιφυλάξεις- είδα σε μια χώρα το εμβόλιο έχει αποδοχή μόνο από το 25%, πρέπει να γίνουν διαδικασίες κοινής προμήθειας και να μην ενθαρρύνονται θεωρίες συνομωσίας».

Facebook Comments