Η τέχνη της κωλοτούμπας και γιατί ο Πολάκης είναι…πολύ μπροστά!

23 mins read

Αν υπάρχει κάτι στο οποίο ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει το know – how του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό είναι η λεγόμενη κωλοτούμπα.

Βλέποντας προ ημερών τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ανακοινώνει στην τηλεοπτική του συνέντευξη στο Open τον εμβολιασμό του Παύλου Πολάκη και παρατηρώντας και την… ιστορική φωτογραφία που απεικονίζει το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με τη βελόνα στο μπράτσο, συνειδητοποιείς πόσο πολύτιμη είναι τελικά στην πολιτική η πείρα που αποκτά κανείς κάνοντας και ξανακάνοντας αυτό που γνωρίζει καλά. Και πρέπει επίσης να αναγνωρίσει κανείς ότι όσο περνάει ο καιρός, τόσο η τέχνη εξελίσσεται και πάει σε άλλο επίπεδο.

Για να αποδεχθεί ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ τα μνημόνια χρειάστηκαν έξι μήνες διακυβέρνησης κι ένα δημοψήφισμα. Με τον Πολάκη τα πράγματα ήταν πιο απλά. Η κωλοτούμπα αυτή τη φορά χρειάστηκε μόνο μια συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, ένα άρθρο στην «Εποχή» ένα SMS στον Τσίπρα και μια βελόνα!

Η τεχνική της κωλοτούμπας εξελίσσεται, το know how αποδεικνύεται πολύτιμο και φυσικά οι εκάστοτε πολιτικοί κασκαντέρ που την επιχειρούν υποδύονται ότι δεν πρόκειται περί κωλοτούμπας αλλά περί… δικαίωσης.

Η περίπτωση Πολάκη όμως έχει πρόσθετο ενδιαφέρον. Αφού έκανε την κωλοτούμπα κι εμβολιάστηκε, εξακολουθεί να υποδύεται τον αμφισβητία και ειρωνεύεται τον Ξανθό, ο οποίος τον αδειάζει λέγοντας ότι όσα υποστήριζε πριν εμβολιαστεί δεν έχουν σχέση με την Επιστήμη. «Θου Κύριε, φυλακή τω στόματί μου» απαντά ο Πολάκης και κλίνει σε όλες τις πτώσεις τη λέξη Επιστήμη: «η επιστήμη, της επιστήμης, την επιστήμη, ω επιστήμη».

Στο μεταξύ, ο σοβαρός κ. Ξανθός τάσσεται κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού των υγειονομικών ή μάλλον υπέρ της… εθελοντικής υποχρεωτικότητας και κατά της… τιμωρητικής υποχρεωτικότητας.

Είναι, δηλαδή, ταυτόχρονα και υπέρ αυτών που εμβολιάζονται υποχρεωτικά γιατί είναι γιατροί ή νοσηλευτές αλλά το θέλουν κιόλας και υπέρ αυτών που δεν εμβολιάζονται ενώ είναι γιατροί και νοσηλευτές γιατί δεν το θέλουν και το θεωρούν τιμωρητικό!

Αν ήταν ειλικρινείς, ο Πολάκης, ο Τσίπρας και ο Ξανθός θα έκαναν μια κοινή ανάρτηση όπου θα έκλιναν όλοι μαζί τη λέξη κωλοτούμπα. Όχι μόνο στον ενικό αλλά και στον πληθυντικό, ώστε να τελειώνει η ανάρτηση στην κλητική: Ω κωλοτούμπες! Μνημονιακές, εμβολιαστικές, εθελοντικές, υποχρεωτικές, Ανελίτικες, Συριζέικες…

Αλλά για να είμαστε δίκαιοι, πρέπει να αποδώσουμε στον Πολάκη τα εύσημα, γιατί βλέπει μπροστά και πάει την κωλοτούμπα στο επόμενο στάδιο. Από αρνητής του εμβολίου που ήταν πριν μερικούς μήνες, γίνεται τώρα απλώς πολέμιος αυτών που μιλούν υπέρ του εμβολίου.

Την κάνει την υποχώρηση μετά από 9 μήνες διαπραγμάτευση, δίνει το μπράτσο του για να κάνει το χατήρι του Τσίπρα, αλλά παραμένει αρνητής του Τσιόδρα, του Μαγιορκίνη, του Βασιλακόπουλου, της Παγώνη.

Σα να λέμε – αν γυρίσουμε στην παλιά κωλοτούμπα – ψηφίζω το μνημόνιο μετά από 17 ώρες διαπραγμάτευση, αλλά παραμένω αρνητής της Μέρκελ, του Ολάντ, του Νταισελμπλουμ, του Γιούνκερ και των λοιπών Ευρωπαίων που μου το επέβαλαν, εξακολουθώ να φωνάζω «go back Madame Merkel».

Είναι κάτι σαν να είχε μείνει ο Βαρουφάκης στο ΣΥΡΙΖΑ μετά το δημοψήφισμα καταγγέλλοντας το μνημόνιο που θα ψήφιζε στη Βουλή. Σα να είχαν συμμετάσχει στην κωλοτούμπα όλοι όσοι έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ίσως είναι μια σκηνή από το μέλλον. Κάτι σαν πρόβα για μια συνεργασία «προοδευτικών» μνημονιακών – αντιμνημονιακών, εμβολιαστών – αντιεμβολιαστών στο εγγύς μέλλον. Είναι πολύ μπροστά ο Πολάκης!

Facebook Comments