ΑρχικήΠολιτικήΗλιόπουλος για Μητσοτάκη : «Είναι επικίνδυνος για τη δημόσια υγεία»

Ηλιόπουλος για Μητσοτάκη : «Είναι επικίνδυνος για τη δημόσια υγεία»

«Η κυβέρνηση απλά παρακολουθεί την καταστροφή», τόνισε σε συνέντευξή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος,, υπογραμμίζοντας ότι

«Δεν γίνεται άνθρωπος ο οποίος έχει έρθει σε επαφή με κρούσμα ή του έχει βγει θετικό το rapid test, να μην έχει δωρεάν πρόσβαση σε μοριακό τεστ».

Μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στο «Ionian TV», σημείωσε ότι «Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο λόγο που να εξηγεί γιατί ενώ ήδη από χθες είχαμε ρεκόρ κρουσμάτων και όλοι περιμέναμε ότι σήμερα η κατάσταση θα είναι χειρότερη, η κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα για να ισχύσουν στις 3 του Γενάρη», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Δεν ξέρω αν ο λόγος ήταν για να μη χαλάσουν οι διακοπές του κ. Μητσοτάκη, αλλά σίγουρα δεν ήταν η προστασία της δημόσιας υγείας».

Σε συνέντευξή του νωρίτερα στον «Alpha 9.89 FM», υπογράμμισε: «ακόμη και σήμερα η κυβέρνηση αρνείται να κάνει τα αυτονόητα». Απευθύνοντας ερωτήματα στην κυβέρνηση, επισήμανε:

«Γιατί έπρεπε να περάσει ένας μήνας, για να προχωρήσει –έστω σε ένα θολό- μέτρο τηλεργασίας; Γιατί έπρεπε να περάσει τόσος καιρός με την κατάσταση στα μέσα μεταφοράς να έχει ξεφύγει; Τα σχολεία, μετά τις γιορτές, θα ανοίξουν με τον τρόπο που έκλεισαν; Θα έχουμε τμήματα 29 μαθητών με 15.000 και 20.000 κρούσματα την ημέρα;».

Υπενθύμισε επίσης τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Σκυλακάκη στη Βουλή, ότι «ο προϋπολογισμός για το 2022 έχει στηριχθεί στην παραδοχή πως η πανδημία τελειώνει στις αρχές της χρονιάς». «Δηλαδή η κυβέρνηση συνειδητά ψήφισε έναν προϋπολογισμό, ο οποίος δεν περιλαμβάνει στο σχέδιό του την αντιμετώπιση της πανδημίας», εξήγησε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Ξεκαθάρισε μάλιστα, στο «Ionian TV», ότι «κάθε περιοριστικό μέτρο πρέπει να συνδυάζεται με αντίστοιχο μέτρο οικονομικής στήριξης, όπως για παράδειγμα τα μέτρα στην εστίαση». «Αλλιώς μιλάμε για μια πολιτική που βουλιάζει χιλιάδες οικογένειες στη φτώχεια», είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Μιλώντας στον «Alpha 9.89», ανέφερε πως «ο κ. Γεωργιάδης ουσιαστικά παραδέχτηκε σήμερα το πρωί, ότι ο κ. Μητσοτάκης έλεγε ψέματα όταν δήλωνε πως είμαστε στο τελευταίο μίλι». «Κι αυτό γιατί η χώρα “πουλάει τουρισμό”, όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης», σχολίασε. «Βέβαια έχουμε έναν πρωθυπουργό, ο οποίος μέχρι τώρα έχει κηρύξει τέσσερις φορές το τέλος της πανδημίας», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος, λέγοντας ότι «τελευταία φορά το έκανε πριν 20 μέρες, σε κομματική εκδήλωση της ΝΔ».

«Αυτός ο άνθρωπος που κάθε τέσσερις μήνες λέει ότι έχουμε νικήσει την πανδημία, προφανώς είναι επικίνδυνος για τη δημόσια υγεία», υπογράμμισε. «Αυτή η πολιτική είναι που έφερε τη χώρα να είναι δύο φορές πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε απώλειες ανά εκατομμύριο κατοίκους», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Δυστυχώς φαίνεται ότι μόνο το Δεκέμβρη θα φτάσουμε σχεδόν τις 2.500 απώλειες», πρόσθεσε.

Υπογραμμίζοντας ότι «τα μέτρα που ανακοίνωσε η ΝΔ σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στη σημερινή κατάσταση», επανέλαβε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. «Να αλλάξει άμεσα η πολιτική για το testing, με μαζική δωρεάν πρόσβαση σε rapid και μοριακό», επισήμανε αρχικά. «Δεν γίνεται άνθρωπος ο οποίος έχει έρθει σε επαφή με κρούσμα ή του έχει βγει θετικό το rapid test, να μην έχει δωρεάν πρόσβαση σε μοριακό τεστ», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Αυτό γίνεται σε μια σειρά από ευρωπαϊκές χώρες, εδώ έχουμε παρατήσει την ιχνηλάτηση», είπε.

«Πρέπει επίσης να υπάρξει νέος σχεδιασμός από την κυβέρνηση για το άνοιγμα των σχολείων μετά τις γιορτές και να υπάρξουν πιο γενναία μέτρα για εφαρμογή της τηλεργασίας», τόνισε.

Σημείωσε, τέλος, ότι «εδώ και τώρα πρέπει να μπουν στη μάχη οι ιδιωτικές κλινικές και τα στρατιωτικά νοσοκομεία και να εφαρμοστεί ένα σχέδιο πραγματικής ενίσχυσης του ΕΣΥ». «

Δεν γίνεται να μπούμε στη νέα χρονιά με έναν προϋπολογισμό που κόβει 820 εκ. ευρώ από την κρατική χρηματοδότηση του Υπουργείου Υγείας. Αυτό δεν είναι σχεδιασμός μάχης, είναι σχεδιασμός καταστροφής», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ