ΑρχικήΠολιτικήΚυρανάκης σε Ηλιόπουλο: «Αν έβρισκε την χώρα η πανδημία με Πολάκη υπουργό...

Κυρανάκης σε Ηλιόπουλο: «Αν έβρισκε την χώρα η πανδημία με Πολάκη υπουργό Υγείας όλοι φαντάζονται…»

Στην προτεραιότητα της κυβέρνησης να συνεχίσει να υλοποιεί τις προεκλογικές δεσμεύσεις της αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ξεκαθαρίζοντας πως «θα κριθούμε στο τέλος της τετραετίας».

Όπως είπε, μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Πιέρρου και Γιώργου Κουβαρά στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητάει εκλογές «εδώ και τώρα» γιατί νιώθει πως «απειλείται από τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ»:

«Θεωρώ λογικό να αγχώνεται ο κ. Τσίπρας για να ανέβει η ένταση της αντιπολίτευσης γιατί πιέζεται από τον Ανδρουλάκη. Η απειλή είναι αυτός. Θεωρώ λογική την απόφασή του να ζητήσει εκλογές ενώ ξέρει ότι τις χάνει. Η Νέα Δημοκρατία κάνει τη δουλειά της και όπως έχει πει ο πρωθυπουργός θα κριθούμε στο τέλος της τετραετίας. Επενδύουμε στον παράγοντα των δεσμεύσεών μας.»

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης επισήμανε πως επιθυμία όλων στη Νέα Δημοκρατία είναι μία «αυτοδύναμη κυβέρνηση», κάτι το οποίο επιθυμεί το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων, το οποίο έχει κουραστεί από τις πολλές εναλλαγές των τελευταίων χρόνων:

«Το αν θα συνεργαστούν στον ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Ανδρουλάκη θα απαντηθεί από τους ίδιους. Εμείς θέλουμε να διεκδικήσουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση όπως έχουμε τώρα. Ο κόσμος έχει κουραστεί από τις συνεχείς εναλλαγές. Θεωρώ ότι θα επιβραβεύσει τη σταθερότητα της τετραετίας και την τήρηση των δεσμεύσεων. Δεν μπαίνουμε στη συζήτηση αποτυχίας του στόχου. Ο κόσμος έχει δει κυβερνήσεις συνεργασίας και έχει καταλάβει ότι πολλά πράγματα γίνονται πιο αργά».

«Τα μέτρα θα κριθούν από την πίεση στα νοσοκομεία»

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ακόμη πως τα δεδομένα για την πανδημία αλλάζουν διαρκώς και οποιαδήποτε απόφαση για νέα μέτρα θα κριθεί από την πίεση στα νοσοκομεία και την αύξηση των κρουσμάτων.

«Με βάση τα δεδομένα που έχουμε αυτές τις εβδομάδες δεν υπήρχε περίπτωση να έχουμε κάποιο νέο περιορισμό. Τώρα με τη μετάλλαξη τα δεδομένα αλλάζουν. Το εάν θα πάρουμε μέτρα θα φανεί από το αν πιεστεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Με βάση την κοινή λογική η απόφαση που θα πάρει η κυβέρνηση θα εξαρτηθεί από την πίεση στα νοσοκομεία», είπε.

Όσον αφορά τα όσα είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος πως «η κυβέρνηση αδυνατεί να διαχειριστεί το νέο κύμα της πανδημίας» τόνισε ότι: «αν έβρισκε η πανδημία τη χώρα με υπουργό τον Πολάκη τα πράγματα θα ήταν όπως τα φαντάζονται οι Έλληνες».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ