Ηχηρό μήνυμα Μακρόν: «Ως Ευρωπαίοι, απέναντι στον Ερντογάν θα πρέπει να είμαστε ισχυροί»

9 mins read

Ηχηρό μήνυμα ενοποίησης της Ευρώπης απέναντι στην προκλητική στάση της Τουρκίας απηύθυνε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, από την Κορσική στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής που διεξάγεται σήμερα με τη συμμετοχή Γαλλίας, Ελλάδας, Ιταλίας, Ισπανίας, Κύπρου, Μάλτας και Πορτογαλίας.
Σύμφωνα με το Reuters, ο Γάλλος πρόεδρος αναμένεται να ταχθεί στο πλευρό της Ελλάδας και να εκφράσει την αλληλεγγύη του απέναντι στη χώρα μας.
«Θέλουμε να αποφύγουμε κλιμάκωση των εντάσεων αλλά η Τουρκία θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της σε κάποιους τομείς. Ως Ευρωπαίοι θα πρέπει να είμαστε σταθεροί και ισχυροί απέναντι στον Ερντογάν», δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου.
Αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα, δήλωσε ότι «η Ευρώπη δεν δέχεται μονομερείς κινήσεις», τονίζοντας ότι «πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι και σαφείς απέναντι στην κυβέρνηση Ερντογάν, η οποία σήμερα έχει εμφανίζει απαράδεκτη συμπεριφορά».
Ακόμη επισήμανε ότι «τυχόν αποκλιμάκωση από πλευράς της Άγκυρας δεν σημαίνει ότι θα μείνουμε απαθείς στη συνέχεια».
Την ίδια στιγμή χαρακτήρισε ως απαράδεκτες τις μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας, όπως το Τουρκο-Λιβυκό μνημόνιο και σημείωσε ότι «με αυτές τις απαράδεκτες συμπεριφορές η Τουρκία έδειξε ότι δεν σέβεται τα δικαιώματα της Ελλάδας».
Αναφορικά με τη καταστροφική φωτιά στη Μόρια, ο Εμανουέλ Μακρόν ανέφερε ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με τη Βερολίνο προκειμένου να προσφέρουν μια λύση αλληλεγγύης στην Ελλάδα.

Facebook Comments