ΑρχικήΠολιτικήΗ Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου απαντά στην Καρυστιανού: «Δεν παρέπεμψα συγγενείς θυμάτων...

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου απαντά στην Καρυστιανού: «Δεν παρέπεμψα συγγενείς θυμάτων για παρηγοριά στην εκκλησία»

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη απαντά για πρώτη στη Μαρία Καρυστιανού.

Η Γεωργία Αδειλίνη, απαντώντας στη Μαρία Καρυστιανού, συνέχισε λέγοντας πως ο πόνος και η οργή των συγγενών των 57 νεκρών της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη δικαιολογούν την παρερμηνεία, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, σήμερα Τετάρτη.

«Σέβομαι τα νεκρά παιδιά τόσο καιρό και δεν είχα τοποθετηθεί» είπε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και τόνισε: «Διαψεύδω κατηγορηματικά τη δήλωση αυτή και τον κυνισμό που μου αποδίδεται τον θεωρώ απάνθρωπο και δεν μου ταιριάζει. Η απάντησή μου σ’ αυτό είναι η παραγγελία που έκανα στην Εισαγγελία Εφετών Λάρισας ώστε να απαντηθούν όλα τα αιτήματα των συγγενών» συνέχισε η κυρία Αδειλίνη, περίπου δύο μήνες μετά τις πρώτες καταγγελίες της Μαρίας Καρυστιανού.

Σε συνεντεύξεις και τοποθετήσεις της, η Μαρία Καρυστιανού έχει δηλώσει: «Είναι δυνατόν να πηγαίνω στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και να της λέω αυτά τα πράγματα και αντί να μου πει ‘ναι, είναι μεμπτό, δεν είναι μεμπτό, είναι ποινικά κολάσιμο’, ή οτιδήποτε, να μου λέει: ‘Τι να κάνουμε; Αυτά συμβαίνουν. Πάτε στην εκκλησία να σας βοηθήσει. Κοιτάξτε μπροστά τη ζωή σας’», έχει δηλώσει επανειλημμένως σε συνεντεύξεις της η Μαρία Καρυστιανού, καταγγέλλοντας για πρωτοφανείς «μεθοδεύσεις συγκάλυψης» ευθυνών σε όλα τα επίπεδα.

Εισαγγελέας Αρείου Πάγου: Οι κρίσεις της Δικαιοσύνης δεν γίνονται με το κοινό περί δικαίου αίσθημα αλλά με επιστημονικά κριτήρια

Παράλληλα, πρόσθεσε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου: «Αντιλαμβάνομαι τον αβάσταχτο πόνο και τη δίκαια οργή η οποία δικαιολογεί την όποια παρερμηνεία συζήτησης έγινε στο γραφείο μου και καταλήγει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου απευθυνόμενη στην Μαρία Καρυστιανού και τους συγγενείς των 57 θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη: Τους διαβεβαιώνω ότι δεν είμαι απέναντί τους αλλά είμαι μαζί τους».

Η κ. Αδειλίνη συμμετείχε σε συζήτηση σήμερα στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, με τη δημοσιογράφο Ιωάννα Μάνδρου και μεταξύ άλλων, ανέφερε πως: «Οι κρίσεις της Δικαιοσύνης δεν γίνονται με το κοινό περί δικαίου αίσθημα αλλά με επιστημονικά κριτήρια».

Εισαγγελέας Αρείου Πάγου για τα Τέμπη: Η υπόθεση θα διελευκανθεί χωρίς καμία σκιά

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η κ. Αδειλίνη ρωτήθηκε αν υπάρχει συγκάλυψη στην τραγωδία των Τεμπών. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου απάντησε πως «όλα αυτά είναι εκ του πονηρού. Δεν θα μπορούσε -και να ήθελε- η ελληνική δικαιοσύνη, γιατί δεν έχει τη δυνατότητα. Οι έρευνες κινούνται με ταχύτατους ρυθμούς, όλα βαίνουν προς ολοκλήρωση για να διαλευκανθεί η υπόθεση χωρίς καμία σκιά».

Είμαστε κράτος δικαίου, επισήμανε σε άλλο σημείο της συζήτησης η Γεωργία Αδειλίνη.