ΑρχικήΠολιτικήΗχηρή παραίτηση στον ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης -Καταγγελίες για «ανθρωποφαγίες, μηχανισμούς, εσωστρέφεια»

Ηχηρή παραίτηση στον ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης -Καταγγελίες για «ανθρωποφαγίες, μηχανισμούς, εσωστρέφεια»

Δημόσια δήλωση παραίτησης από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης δημοσιοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Θανάσης Καλογιαντσίδης, ο οποίος επικαλείται σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία της Νομαρχιακής Επιτροπής και «παράδοση στο Προξενείο».

Ο Θανάσης Καλογιαντσίδης ήταν μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ροδόπης και πρώην αναπληρωτής Συντονιστής της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Α’ Κομοτηνής, όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕparatiritis-news και Komotinipress.

H ανακοίνωση παραίτησης με καταγγελίες

«Δεν είμαι πια μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Παραμένω φίλος του κόμματος και ψηφοφόρος του όσο στο τιμόνι του θα βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας.

Δυστυχώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΡΟΔΟΠΗΣ κι αυτή η δυσλειτουργία έχει παρενέργειες και στην λειτουργία των 4 Οργανώσεων Μελών του νομού Ροδόπης.

Κι επειδή όλα έχουν κι ονοματεπώνυμο, το πρόβλημα ξεκινάει από την ανεπάρκεια της συντονίστριας της Νομαρχιακής Αγγελικής Κουγιουμτζόγλου, η οποία αδυνατεί να ανταπεξέλθει στοιχειωδώς στον ρόλο της, συνεχίζει με τον πρώην αναπληρωτή συντονιστή της Νομαρχιακής Οζγκιούρ Φερχάτ, ο οποίος στο όνομα της προσωπικής του φιλοδοξίας να γίνει βουλευτής, έχει παγιδεύσει ολόκληρο τον ΣΥΡΙΖΑ του νομού σε έναν πολιτικό κατήφορο που καταλήγει στο Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής, συνεχίζει με τον αργόμισθο Σταμάτη Σακελλίωνα, πρώην συντονιστή της Νομαρχιακής και νυν σκιώδη συντονιστή της και καταλήγει στον Δημήτρη Καρβούνη, ο οποίος ως μέλος του “Οργανωτικού” έχει αποδιοργανώσει τα πάντα.

Και οι τέσσερις τους παιδιά των 53 και της Ομπρέλας (των γνωστών τάσεων του κόμματος), κι ας ισχυρίζονται κάποιοι απ’ αυτούς το αντίθετο.

Ανθρωποφαγίες, ανήθικες μέθοδοι εξόντωσης εσωκομματικών αντιπάλων, μηχανισμοί, εσωστρέφεια. Σχεδόν όλα λειτουργούν κι αποφασίζονται κάτω απ’ το τραπέζι, σε παράκεντρα στέκια … Οι Οργανώσεις Μελών δεν λειτουργούν, σχεδόν ανύπαρκτες …9 μήνες περίπου μετά το συνέδριο του κόμματος και στην ουσία τίποτε δεν άλλαξε.

Ίσως κάποια πράγματα να γίναν και χειρότερα. Μετά την κίνηση πολιτικής γενναιοδωρίας του Αλέξη Τσίπρα μετά το τελευταίο συνέδριο του κόμματος να παραδώσει ουσιαστικά τον κορμό του κομματικού μηχανισμού στους εσωκομματικούς του αντιπάλους, με την ελπίδα φαντάζομαι να σταματήσουν να λειτουργούν φραξιονιστικά και υπονομευτικά, σχεδόν καμία απ’ τις πρακτικές παλαιοκομματικού τύπου αυτών των ανθρώπων δεν άλλαξε.

Δεν προωθούνται οι αποφάσεις του συνεδρίου, η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύεται με κάθε τρόπο. Μια γραφειοκρατική λειτουργία κόμματος με ολέθριες συνέπειες. Ενδεικτικά οι οργανώσεις έλαβαν τα ονόματα των νέων μελών τους μόλις πριν λίγες μέρες. Δηλαδή σχεδόν 9 μήνες μετά την εγγραφή τους στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές του περασμένου Μαίου.

Την κατάσταση στο νομό μας στην κυριολεξία σώζει ο βουλευτής του κόμματος Τάκης Χαρίτου. Πανταχού παρών με κοινωνική γείωση, κοντά στα προβλήματα του κόσμου, σχεδόν αναπληρώνει όλα τα … κενά.

Δεν θυμάμαι ποιος το είπε … “Οι αντίπαλοι μου βρίσκονται εκτός κόμματος, οι εχθροί μου εντός” … Ισχύει … δεξιά … αριστερά …

Παραμένω ενεργός πολιτικά, κοινωνικά.
Θανάσης Καλογιαντσίδης
Πρώην μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΡΟΔΟΠΗΣ
Πρώην αναπληρωτής Συντονιστής της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Α ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ»