Στις 17:00 ξεκίνησε η διαδικασία αποφυλάκισης Παλαιστίνιων κρατουμένων από τις ισραηλινές αρχές, βάσει της συμφωνίας με τη Χαμάς.
Νωρίτερα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου έδωσε εντολή να καθυστερήσει η αποφυλάκιση των κρατουμένων μετά τις χαοτικές σκηνές που εκτυλίχθηκαν κατά την απελευθέρωση Ισραηλινών ομήρων από τη Χαμάς.
«Βλέπω με φρίκη τις σοκαριστικές σκηνές από την απελευθέρωση των ομήρων μας. Αυτή είναι μία επιπλέον απόδειξη της αδιανότητης σκληρότητας της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς», ανέφερε ο Νετανιάχου σε ανακοίνωσή του.
Σύμφωνα πάντως με τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, το Ισραήλ έλαβε διαβεβαιώσεις από τους μεσολαβητές με τη Χαμάς περί «ασφαλούς μελλοντικής απελευθέρωσης» των εναπομεινάντων ομήρων.
«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που γνωστοποιήθηκαν από τον Ερυθρό Σταυρό, επτά όμηροι, μεταξύ των οποίων δύο Ισραηλινοί και πέντε ξένοι πολίτες, παραδόθηκαν σε αυτόν και βρίσκονται καθ’ οδόν προς τις δυνάμεις του στρατού και της Σιν Μπετ (υπηρεσία Εσωτερικής Ασφαλείας) στη Λωρίδα της Γάζας», ανακοίνωσε νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός, έπειτα από πάνω από τρεις ώρες χάους στη Χαν Γιουνίς, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.
Το Reuters μετέδωσε, επικαλούμενο το τηλεοπτικό δίκτυο Channel 12 του Ισραήλ, ότι οι Ισραηλινοί όμηροι Αρμπέλ Γεχούντ και Γκάντι Μόζες παραδόθηκαν και οι δύο στον Ερυθρό Σταυρό.
Σε τηλεοπτικά πλάνα από την παράδοση της Γεχούντ στον Ερυθρό Σταυρό, η Ισραηλινή όμηρος φαινόταν περιτριγυρισμένη από πλήθος κόσμου, καθώς και από ένοπλους Παλαιστίνιους.