Καιρίδης για Marfin: 10 χρόνια από το φρικτό έγκλημα

8 mins read

Ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Καιρίδης, με ανάρτηση του στη σελίδα του στο Facebooκ, μνημονεύει τα θύματα από τον εμπρησμό της Marfin και σημειώνει πως «σηματοδοτεί μια συλλογική αποτυχία που δεν πρέπει ποτέ να επαναληφθεί».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Δ. Καιρίδη:

Marfin:2010-2020

Σαν σήμερα, στις 5 Μαϊου 2010, διαπράχθηκε στο κέντρο της Αθήνας, στο κατάστημα της τράπεζας Marfin στη Σταδίου, ένα φριχτό έγκλημα. 

Τρεις νέοι άνθρωποι, εργαζόμενοι-βιοπαλεστές, η Παρασκευή, η Αγγελική (που ήταν έγκυος) και ο Επαμεινώνδας, έπεσαν θύματα του τυφλού μίσους κάποιων αδίστακτων, που παραμένουν ατιμώρητοι, αλλά και του παροξυσμού που κάποιοι άλλοι συστηματικά καλλιέργησαν για να χτίσουν καριέρες (στην πολιτική, τη δημοσιογραφία και τον συνδικαλισμό).

Η τραγωδία της Marfin συγκλόνισε το πανελλήνιο και κατέδειξε τον κίνδυνο κοινωνικής εκτροπής και σπαραγμού για τη χώρα. Για τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που πιστεύει στη δημοκρατική ομαλότητα και απορρίπτει τη βία, από όπου κι αν προέρχεται, η τραγωδία της Marfin σηματοδοτεί μια συλλογική αποτυχία που δεν πρέπει ποτέ να επαναληφθεί.

Η ελληνική κοινωνία με σεβασμό τιμά τη μνήμη των αδικοχαμένων τέκνων της, επιμένει στη διαλεύκανση του εγκλήματος και στην τιμωρία των δολοφόνων και παραμένει απόλυτα προσηλωμένη στην περιφρούρηση της ελευθερίας και της ασφάλειας όλων των μελών της.

 

Facebook Comments