Με πλακέτα «Ποτέ πια» στο κτήριο της Marfin, ο Μητσοτάκης τιμά την μνήμη των θυμάτων

8 mins read

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την σημερινή του ομιλία στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αναφέρθηκε στα θύματα της Marfin.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του, τονίζοντας «Ακριβώς 10 χρόνια μετά τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων της Marin. Αθώοι συμπολίτες μας που τους στέρησε τη ζωή τη τυφλή βία και ο διχασμός, οι μολότοφ των κουκουλοφόρων που πλήγωσε την Ελλάδα ολόκληρη. Τις επόμενες ημέρες, η Πολιτεία θα τιμήσει τη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν. Μια ειδική πλακέτα στο κτήριο της φωτιάς και του μίσους θα πολεμά τη λήθη και θα καλεί σε ενότητα και δημοκρατική επαγρύπνηση. Θα κρατά ζωντανό το μεγάλο δίδαγμα εκείνης της ημέρας. Ποτέ πια».

Και πρόσθεσε «Μια πλακέτα που με δυο λέξεις, «Ποτέ πια», θα πολεμά τη λήθη και θα μας καλεί σε δημοκρατική επαγρύπνηση».

Υπενθυμίζεται ότι στην τραγωδία της Marfin τρεις υπάλληλοι έχασαν την ζωή τους, εκ των οποίων η μία υπάλληλος, η  Αγγελική Παπαθανασοπούλου (32 ετών) ήταν έγκυος στο πρώτο της παιδί. Ανάμεσα στα θύματα ήταν η Παρασκευή Ζούλια (35 ετών) και ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης (36 ετών). 

Ο θάνατος των τριών θυμάτων επήλθε μετά από φωτιά που ξέσπασε στο κτήριο, μετά από επίθεση με μολότοφ από ομάδα 23 κουκουλοφόφων, σύμφωνα με το βούλευμα.

 

Facebook Comments