Καρατόμηση Τσακαλώτου στον ΣΥΡΙΖΑ – Ο Τσίπρας τον αντικατέστησε με την Αχτσιόγλου

9 mins read

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε τις αλλαγές στους τομεάρχες με τις πιο «τρανταχτές» αλλαγές να είναι αυτή του Νίκου Παππά, που χρίζεται τομεάρχης υποδομών και του Ευκλείδη Τσακαλώτου τη θέση του οποίου παίρνει η Έφη Αχτσιόγλου.
Σύμφωνα με την Marketnews, ο Αλέξης Χαρίτσης, όπως ήταν αναμενόμενο, αφού εγκατέλειψε το πόστο του εκπροσώπου τύπου του κόμματος αναλαμβάνει τομεάρχης οικονομίας στη θέση του κ. Παππά. Τομεάρχης οικονομικών αναλαμβάνει όπως προαναφέραμε η Έφη Αχτσιόγλου με αναπληρωτές τον Τρύφωνα Αλεξιάδη και την Κατερίνα Παπανάτσιου. Η αντικατάσταση του κ. Τσακαλώτου είναι πιθανότατα η μεγαλύτερη «έκπληξη» που επιφύλασσε ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο Γιώργος Κατρούγκαλος παραμένει τομεάρχης εξωτερικών, ενώ ο Χρήστος Σπίρτζης αναλαμβάνει τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη στη θέση του Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος αναλαμβάνει επίσης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, μαζί με τους Σκουρλέτη και Τσακαλώτο.
Τομεάρχης Εργασίας στη θέση της κας Αχτσιόγλου αναλαμβάνει η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ενώ παραμένουν στις θέσεις του ο Νίκος Φίλης (τομεάρχης Παιδείας), ο Θοδωρής Δρίτσας (Εθνικής αμύνης), ο Αντρέας Ξανθός (υγείας) και ο Σωκράτης Φάμελλος (Τομεάρχης Ενέργειας – περιβάλλοντος).
Τομεάρχης εσωτερικών, στη θέση του Χρήστου Σπίρτζη χρίζεται ο Κώστας Ζαχαριάδης, ενώ ο Παύλος Πολάκης ορίστηκε στη θέση του αναπληρωτή στο Εσωτερικών με αρμοδιότητα τη Διαφάνεια της Διοικητικής Δράσης.

Facebook Comments