ΑρχικήΠολιτικήΚασσελάκης: «Είμαι ο μόνος από τους πολιτικούς αρχηγούς που έχει πετύχει στον...

Κασσελάκης: «Είμαι ο μόνος από τους πολιτικούς αρχηγούς που έχει πετύχει στον ιδιωτικό τομέα»

Ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνεντευξή του στο One Channel και τον Σταμάτη Ζαχαρό μίλησε για ζητήματα που αφορούν την οικονομία.

Στα πλαίσια του 9ου οικονομικού φόρουμ των Δελφών,ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε για ζητήματα που αφορούν τον οικονομικότομέακαι τις επιχειρήσεις.

Σε ερώτηση σχετικά με την διαδικασία των υπερβολικών ελλειμάτων και την αποόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για επιστροφή στην λιτότητα και αν λόγω αυτού θα ήθελε να αναθεωρήσει το οικονομικό πρόγραμμα που έχει ανακοινώσει, δήλωσε πως «Χρειάζεται ένα τελείως διαφορετικό μείγμα πολιτικής» και συμπλήρωσε λέγοντας «όταν έχουμε πολύ μεγάλα κοινωνικά ζητήματα,χρειάζεται παρεμβατικό κράτος με αποδοτικές δαπάνες».

Όσον αφορά το ελληνικό δημόσιο τόνισε χαρακτηριστικά πως «Το ελληνικό δημόσιο είναι υπερβολικά αναποτελεσματικό».

Δεν παρέλειψε να τοποθετηθεί σχετικά με το κράτος δικαίου και δήλωσε πως «Εμείς στη Ελλάδα έχουμε ένα κράτος δικαίου το οποίο είναι το χειρότερο στη Ευρώπη στους ρυθμούς απονομής δικαιοσύνης».

Σχετικά με το χώρο των επιχειρήσεων, είπε πως «Στις επιχειρήσεις πρέπει να έχουμε προοδευτική κλίμακα», και συμπλήρωσε λέγοντας πως «πρέπει να δείξουμε έμπρακτα πως ένας επιχειρηματίας μπορεί να πετύχει στην Ελλάδα».

Επίσης, για την φοροδιαφυγή τόνισε πως «Δεν είναι η φοροδιαφυγή από μόνη της ένα φυσικό φαινόμενο,υπάρχει ένα περιβάλλον το οποίο είναι στρεβλό».

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι «Είμαι ο μόνος από τους πολιτικούς αρχηγούς που έχει πετύχει στον ιδιωτικό τομέα» και συμπλήρωσε λέγοντας ότι «έχω πετύχει σε εξαιρετικά ανταγωνιστικά πεδία».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελακης δήλωσε πως «οι απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ συντονισμένες και συμβατές αυτή τη στιγμή» και συνέχισε, «έχουμε ξεκάθαρο ιδεολογικό στίγμα».