ΑρχικήΠολιτικήΚασσελάκης κατά Μητσοτάκη: «Γιατί εκπλιπαρείτε για την τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών...

Κασσελάκης κατά Μητσοτάκη: «Γιατί εκπλιπαρείτε για την τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών – Τα κόλπα κομμένα»

Πυρά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Στέφανος Κασελάκης για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο προεδρός του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών η οποία υπογραμμίζει πως η πράξη της νέας προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας «παραβιάζει κατήφορα τη Συμφωνία των Πρεσπών», με τον Στέφανο Κασσελάκη να διερωτάται «γιατί εκλιπαρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών; Δεν ήταν προδοτική τελικά;».

Παράλληλα σε ανάρτησή του, καλεί την ηγεσία των Σκοπίων να «συνετιστεί και να αναλογιστεί τις ευθύνες της απέναντι στην Ιστορία και στο μέλλον του λαού της».

Ο κ. Κασσελάκης συνεχίζει την επίθεση του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σήκωσε στην πλάτη της όλη την Ελλάδα στη Συμφωνία των Πρεσπών, την ώρα που εσείς φοβόσασταν να στηρίξετε την πάγια εθνική θέση, μη χάσετε εθνικιστικά ψηφαλάκια».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη:

«Γιατί αποχώρησε η ελληνίδα πρέσβης από την ορκωμοσία της νέας Προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας, επειδή αποκάλεσε τη χώρα της με το συνταγματικό όνομα που είχε πριν από τη Συμφωνία των Πρεσπών; Γιατί εκλιπαρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών; Δεν ήταν προδοτική τελικά;

Ο Πρωθυπουργός λέει ότι δεν του άρεσε μεν η Συμφωνία, αλλά «το κράτος έχει συνέχεια και γι’ αυτό πρέπει να τηρηθεί».

ΟΧΙ, κύριε Μητσοτάκη. Ποτέ δεν εκλιπαρείς για να τηρηθεί κάτι αρνητικό για τη χώρα σου. Ή τη θεωρείτε επωφελή συμφωνία για την Ελλάδα και την τηρείτε, ή τη θεωρείτε κακή συμφωνία και φοράτε την περικεφαλαία σας και πάτε στους ομοϊδεάτες σας και την ακυρώνετε. Τα κόλπα κομμένα.

Γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σήκωσε στην πλάτη της όλη την Ελλάδα στη Συμφωνία των Πρεσπών, την ώρα που εσείς φοβόσασταν να στηρίξετε την πάγια εθνική θέση, μη χάσετε εθνικιστικά ψηφαλάκια. Ένας πατριωτικός ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε φοβικούς Ελλαδέμπορους.

Η ιστορική αλήθεια καμιά φορά αργεί να φανεί, δικαιώνει όμως πάντα τους τολμηρούς, τους αληθινά πατριώτες. Εμείς, ως η παράταξη η οποία πλήρωσε ακριβά τον πατριωτισμό της, καλούμε τη νέα ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας να συνετιστεί και να αναλογιστεί τις ευθύνες της απέναντι στην Ιστορία και στο μέλλον του λαού της».