ΑρχικήΠολιτικήΚασσελάκης: «Κοινωνικό κράτος με ενισχυμένη αυτοδιοίκηση - Αυτό είναι το μήνυμα του...

Κασσελάκης: «Κοινωνικό κράτος με ενισχυμένη αυτοδιοίκηση – Αυτό είναι το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ»

Ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος τόνισε «Το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκάθαρο: Θέλουμε ένα κοινωνικό κράτος με ενισχυμένη Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξέφρασε τη στήριξή του στις απεργιακές κινητοποιήσεις, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην επέτειο του εγκλήματος των Τεμπών. Ξεκαθάρισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν πρόκειται να ξεχάσει το έγκλημα, ούτε να αμελήσει τις ευθύνες που έχει ο πολιτικός κόσμος για την απονομή δικαιοσύνης, «που είναι αναγκαία για τις ψυχές που χάθηκαν και όλες τις ψυχές που τραυματίστηκαν».

Ο Στέφανος Κασσελάκης χαρακτήρισε δίκαια τα αιτήματα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ κατήγγειλε την υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως για την άρνησή της να συναντηθεί με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους της. Προανήγγειλε, δε, πως η αξιωματική αντιπολίτευση πρόκειται να καταθέσει σχετική επίκαιρη ερώτηση.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζήτησε την άμεση ενίσχυση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση των εργατικών ατυχημάτων. Μίλησε, ακόμη, για την κατάργηση της διάταξης Βορίδη αλλά και των αναπτυξιακών οργανισμών, που είναι, όπως είπε, «επίκεντρο της διαφθοράς, της διαπλοκής και της σπατάλης στη χώρα μας».

Στο ίδιο πλαίσιο, κατήγγειλε ότι η υποστελέχωση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αγγίζει το 40%. Στο αντίποδα, ζήτησε την προκήρυξη μόνιμων θέσεων εργασίας, ενώ έθεσε σε πρώτο πλάνο την ανάγκη πρόβλεψης ενιαίας ρύθμισης για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, έτσι ώστε να μην υπάρχουν διαφορετικοί κανόνες μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Ακόμη, επανέλαβε τη θέση του κόμματος για επαναφορά του 13ου και του 14 μισθού, καθιστώντας, παράλληλα, σαφές πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιδιώκει ένα δημόσιο, που θα υπηρετεί τον πολίτη με αποτελεσματικό τρόπο.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ