ΑρχικήΠολιτικήΚασσελάκης: «Θα είμαι υποψήφιος ακόμη και αν είναι κι ο Τσίπρας»

Κασσελάκης: «Θα είμαι υποψήφιος ακόμη και αν είναι κι ο Τσίπρας»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, μίλησε σήμερα στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου όπου σχολίασε τις πολιτικές αλλά και τις κοινωνικές εξελίξεις.

Αρχικά η κουβέντα είχε να κάνει με τη υπόθεση Λύτρα όπου ο κ. Κασσελάκης δήλωσε: «πρόκειται για άλλη μία υπόθεση που είναι ντροπή. Δεν είναι η Δημοκρατία που μας αξίζει. Χαίρομαι που ο Άρειος Πάγος κινείται. Έχουμε γίνει μια ανάλγητη κοινωνία», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σε ό,τι αφορά το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, είπε ότι το αποτέλεσμα ήταν ικανοποιητικό. Επανέλαβε, δε, ότι η Νέα Αριστερά είναι ένα «μόρφωμα», σημειώνοντας πως η Ζωή Κωνσταντοπούλου «έφυγε για ιδεολογικούς λόγους», ενώ αναφέρθηκε στην κοινοβουλευτική της δράση με θετικό τρόπο.

«Εάν η κοινωνία θελήσει να είναι αυτό το νέο κυβερνών σχήμα προφανώς θα θέσω υποψηφιότητα για να εκλεγώ από τη βάση, γιατί δεν πιστεύω στις συμφωνίες κορυφής», είπε επίσης ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, για την πρόταση Παππά για κοινό ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ μετά από κάλπες με κοινό υποψήφιο.

«Θα είμαι υποψήφιος ακόμη και αν είναι υποψήφιος ο Τσίπρας», απάντησε σε σχετική ερώτηση.

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία προγραμματικής σύγκλισης με ΠΑΣΟΚ, είπε πως είναι σε δύο επίπεδα: «αν δεν μπορούμε να συνεργαστούμε σε απλές προτάσεις νόμου, πρέπει να συνεργαστούμε από κάτω. Υπάρχει μια σύγχυση στο τι πιστεύει το ΠΑΣΟΚ, παρόλο που έχει ένα πολύ ισχυρό brand και ισχυρές οργανώσεις. Η κοινή παράταξη έχει το ζήτημα του χρέους του ΠΑΣΟΚ, σέβομαι αυτό που είπε ο Ανδρουλάκης για τους ελάχιστους πόρους για την καμπάνια του. Οποιαδήποτε τέτοια προσπάθεια, πρέπει να έχει λαϊκή νομιμοποίηση. Όταν έχεις νέους και λαϊκές συνοικίες, συνεχίζεις να χτίζεις. Πρέπει να αρχίσουμε με ειλικρίνεια προγραμματικά, το ΠΑΣΟΚ είναι ισχυρό στην περιφέρεια».