ΑρχικήΠολιτικήΚαταγγελία Φίλη για διαρροή προσωπικών δεδομένων μαθητών και καθηγητών

Καταγγελία Φίλη για διαρροή προσωπικών δεδομένων μαθητών και καθηγητών

Καταγγελία για διαρροή προσωπικών δεδομένων εκπαιδευτικών και μαθητών στις ψηφιακές τάξεις σύγχρονης και σύγχρονης εκπαίδευσης κατήγγειλε ο πρώην υπουργός παιδείας Νίκος Φίλης στη Βουλή.

Μάλιστα ο κ. Φίλης κατέθεσε σχετικό στικάκι στο προεδρείο της Βουλής με τα στοιχεία που όπως είπε βρήκαν στον ΣυΡιζΑ από έρευνα στην Google στην διεύθυνση στατιστικών:

«Μπήκαμε στο Google στην διεύθυνση στατιστικά σύγχρονης και ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Αυτή η έρευνα μας έστειλε στο αρχείο από το οποίο προκύπτει διαρροή προσωπικών δεδομένων εκπαιδευτικών και μαθητών κατά συνέπεια και αφορά στατιστικά στοιχεία σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης. 2024 εγγραφές εκατοντάδων εκπαιδευτικών με στοιχεία όπως ονοματεπώνυμο, σχολείο, ταξίη, τμήμα, μάθημα, αριθμός μαθητών που συμμετείχαν, διάρκεια μαθήματος, ημερομηνία και προσωπικές σημειώσεις ή παρατηρήσεις των εκπαιδευτικών. Υπάρχει διαρροή προσωπικών. Καταθέτω στο προεδρείο τα στοιχεία. Ή δεν το ξέρετε που είναι πρόβλημα ή το αποκρύπτατε που είναι έγκλημα».

Η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι δεν γνωρίζει τα συγκεκριμένα στοιχεία που κατέθεσε ο κ. Φίλης, προσθέτοντας ότι θα τα εξετάσει:

«Αναφέρετe ένα στοιχείο θα το εξετάσω με ενδιαφέρον. Θα εξετάσω με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αυτό που λέτε, προσωπικά δεν έχω λάβει τέτοια ενημέρωση για αυτά που καταθέτετε».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ