ΑρχικήΠολιτικήΤο απίστευτο επιχείρημα του Γ. Κατρούγκαλου για να μην ανοίξουν ιδιωτικά πανεπιστήμια,...

Το απίστευτο επιχείρημα του Γ. Κατρούγκαλου για να μην ανοίξουν ιδιωτικά πανεπιστήμια, σχετίζεται με τις τράπεζες…

Ένα απίστευτο επιχείρημα βρήκε ο Γιώργος Κατρούγκαλος για να απαντήσει γιατί το κόμμα του αρνείται την αναθεώρηση του άρθρου 16 και τη δημιουργία μη κρατικών, ιδιωτικών πανεπιστημίων.
Ο κ. Κατρούγκαλος για να περιγράψει τη στάση του κυβερνώντος κόμματος, είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ το κάνει για να μην αναγκαστούν και οι Έλληνες φοιτητές να πάρουν δάνεια όπως συμβαίνει στην Αμερική. Όπως είπε χαρακτηριστικά “στην Αμερική όπου λειτουργούν μη κρατικά πανεπιστήμια όσοι θέλουν να σπουδάσουν και δεν έχω λεφτά αναγκάζονται να πάρουν δάνεια. Και τα δάνεια αυτά φτάνουν σήμερα δυο φορέα το χρέος της Ελλάδας”.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Κατρούγκαλος επιτέθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη σημειώνοντας ότι “ένας άνθρωπος που έχει δηλώσει ότι η διαφορά μεταξύ πλουσίων και φτωχών είναι τεχνητή είναι λογικό να μην αντιλαμβάνεται τι μεγάλη υποδούλωση είναι να χρωστούν 40 εκατομμύρια Αμερικανοί πάνω από 100.000 δολάρια ο καθένας προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε ένα αγαθό όπως είναι η παιδεία που με βάση το δικό μας Σύνταγμα είναι κοινωνικό αγαθό”.
Ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών συνέχισε λέγοντας πως «όταν έχεις πάρει ένα δάνειο ή ακόμα έχεις πάρει δάνειο και το πληρώνεις με ευκολία δεν αντιλαμβάνεσαι ότι είναι σημαντικός κοινωνικός ταξικός φραγμός να μην μπορέσει ένα παιδί από αγροτική η εργατική οικογένεια να σπουδάσει».