ΑρχικήΠολιτικήΚομοτηνή: Φετφάς για τον βουλευτή Ιλχάν Αχμέτ από τον παράνομο μουφτή επειδή...

Κομοτηνή: Φετφάς για τον βουλευτή Ιλχάν Αχμέτ από τον παράνομο μουφτή επειδή ψήφισε το νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Φετφά εις βάρος του βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ αναγνώστηκε σε όλα τα τζαμιά της Ροδόπης, επειδή ψήφισε το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μετά τη καθιερωμένη προσευχή της Παρασκευής στα τζαμιά της Ροδόπης την Παρασκευή, διαβάστηκε κείμενο το οποίο καταδίκαζε την θέση του Ιλχάν Αχμέτ ως «ανίερη».

Μάλιστα όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο υπήρξαν «απαξιωτικές και προσβλητικές» αναφορές κατά του βουλευτή.
Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για το περιστατικό εις βάρος του Ιλχάν Αχμέτ

«Η ανάγνωση «επιτιμίου» σε όλα τζαμιά της Δυτικής Θράκης, με εντολή του ψευδό-μουφτή, εις βάρος του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ιλχάν Αχμέτ, με αφορμή την ψήφο του στο πρόσφατο σχέδιο νόμου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, αποτελεί απαράδεκτη και προκλητική ενέργεια, που προσβάλλει ευθέως την πολιτική ελευθερία και τη θρησκευτική συνείδηση ενός Έλληνα βουλευτή.

»Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής υποστήριξε και θα υποστηρίζει πάντα την πραγματική ισότητα όλων των πολιτών σε κάθε περιφέρεια της χώρας, ανεξάρτητα από θρησκευτικά ή αλλά κριτήρια διακρίσεων. Σε αυτό το πλαίσιο, αγωνίζεται και θα αγωνίζεται για την κοινωνική χειραφέτηση της μουσουλμανικής μειονότητας και για αξιοπρέπεια στη ζωή όλων. Όσο κι αν κάποιοι, ακόμη και υποκινούμενοι από διπλωματικές αρχές τρίτων χωρών και παράνομες θρησκευτικές ηγεσίες, επιμένουν να κρατούν ζωντανές τις διαιρέσεις του παρελθόντος», ανέφερε για το συμβάν σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

Σε δηλώσεις του στον Παρατηρητή της Θράκης, ο επιστημονικός συνεργάτης του Ιλχάν Αχμέτ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Δάμωνας Δαμιανός, καταδίκασε επίσης το περιστατικό, χαρακτηρίζοντάς το ως «μία ακόμα απόπειρα πολιτικής και ηθικής εξόντωσής του, στο πολιτικό και κοινωνικό σώμα της μειονότητας» που «εκπορεύεται από κύκλους του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής και τους “δορυφόρους” τους στην περιοχή».

«Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε για την πολιτική και κοινωνική χειραφέτηση της μειονότητας, για την κοινωνική της απελευθέρωση, δεν θα σταματήσει μπροστά σε οποιαδήποτε απειλή, όσο επαίσχυντη και επικίνδυνη και αν είναι. Είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για την ελληνοτουρκική φιλία και την προσέγγιση των λαών, για την ευημερία και τον πλούτο της Θράκης, για την εξέλιξη της μειονότητας, για την ισονομία και την ισοπολιτεία», ανέφερε χαρακτηριστικά στον Παρατηρητή της Θράκης.

«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέσα στον λαό, δείχνοντας πάντα εκείνους, που επιδιώκουν να νοθεύσουν και να αλλοιώσουν αυτό το μήνυμα. Ο εκφασισμός στην μειονότητα δεν θα περάσει. Οι επίσημες πολιτικές ηγεσίες Ελλάδας και Τουρκίας θα συνεχίσουν σε έναν δρόμο, που θα απομονώνει, τα ακραία στοιχεία και από τις δύο πλευρές και την μισαλλοδοξία με την οποία προσπαθούν να δηλητηριάσουν τους δύο λαούς μας και την τοπική κοινωνία της Θράκης», κατέληξε.