Κωνσταντοπούλου: «Όταν το Documento είχε ρεπορτάζ τις καταθέσεις για τη Νovartis οι μάρτυρες δεν είχαν μιλήσει ακόμη στη δικαιοσύνη»

6 mins read

H επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, βρέθηκε στην εκπομπή Evening Report με τον Γιώργο Κουβαρά στο Action 24.

Μεταξύ άλλων, μίλησε για την υπόθεση της Novartis και τον εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη.

“Τον κ. Βαξεβάνη τον υπερασπίστηκα το 2012, όταν του ασκήθηκε δίωξη για τη λίστα Λαγκάρντ. Τελικά, όμως, μετατράπηκε από δημοσιογράφος και ανεξάρτητος εκδότης, όπως φαινόταν, σε πλήρως εξαρτημένο εκδοτικό μηχανισμό που υποστήριζε την κυβέρνηση με τρόπο έξω από τα όρια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και του κοινωνικώς ανεχτού”. 

Σχετικά με την υπόθεση Novartis, αρχικά ξεκαθάρισε τη θέση της πως “υπάρχει και σκάνδαλο και σκευωρία Novartis” και στη συνέχεια ανέφερε πως “στις 4/2 του 2018, ημέρα της μεγάλης διαδήλωσης για τη δρομολογούμενη (τότε) Συμφωνία των Πρεσπών, κυκλοφόρησε το Documento που περιείχε καταθέσεις προστατευμένων – ανωνύμων – μαρτύρων ενώπιον της εισαγγελέως διαφθοράς. Όμως, οι καταθέσεις, όταν κυκλοφόρησε η εφημερίδα, ακόμη δεν είχαν δοθεί. Έγιναν, εάν έγιναν, μετά”. 

Δείτε το απόσπασμα μετά το 7,33′

Facebook Comments