ΑρχικήΠολιτική«ΚΟΣΜΟΣ»- Έκκληση στην κυβέρνηση: «Ξεκινήστε την αντιπυρική περίοδο τώρα- Τον Μάιο θα...

«ΚΟΣΜΟΣ»- Έκκληση στην κυβέρνηση: «Ξεκινήστε την αντιπυρική περίοδο τώρα- Τον Μάιο θα είναι αργά»

Έκκληση στην κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα να κηρύξουν σήμερα την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου γιατί πρόκειται για «εθνικό ζήτημα», έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΟΣΜΟΥ Ηλίας Παπαθεοδώρου. 

Τόνισε επίσης, ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε ως τον Μάιο γιατί θα είναι αργά. «Η προστασία της εναπομείνασας ελληνικής φύσης πρέπει να είναι εθνική προτεραιότητα όλων μας».

Κάνοντας υπόμνηση της κλιματικής αλλαγής και των συνεπειών της τους τελευταίους μήνες, είπε ότι ο Ιανουάριος του 2024 ήταν ο θερμότερος που έχει καταγραφεί πότε στον πλανήτη και στην Ισπανία κατεγράφησαν θερμοκρασίες 30 βαθμών κελσίου. Ήδη από τις αρχές Φεβρουαρίου είχαμε την πρώτη πυρκαγιά του 2024 σε αλπική ζώνη της Οίτης στην Φθιώτιδα, επισήμανε.

«Το 2023 τουλάχιστον 1.800.000 στρέμματα δασικών εκτάσεων κάηκαν στην Ελλάδα με τα φαινόμενα των πολλαπλών ημερών με καύσωνα και τη λειψυδρία να αυξάνονται συνεχώς. Ο καύσωνας διάρκειας 14 ημερών που βιώσαμε πέρσι τον Ιούλιο ήταν ο μεγαλύτερος σε διάρκεια καύσωνας που έχει καταγραφεί ποτέ από το Εθνικό Αστεροσκοπείο. Φωτιές και πλημμύρες συνθέτουν μια συνεχή απειλή για την Ελληνική φύση και το περιβάλλον μας.

Σε καταστάσεις κλιματικής κρίσης, δεν μπορεί η κυβέρνηση να περιμένει έως τον Μάιο για να κηρύξει την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου», τόνισε ο κ. Παπαθεοδώρου και προτρέπει: «Ξεκινήστε την αντιπυρική περίοδο τώρα. Τον Μάιο θα είναι αργά».