Κουτσούμπας: «Μαγειρεύονται απαράδεκτες υποχωρήσεις στα κυριαρχικά δικαιώματα»

19 mins read

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, έδωσε συνέντευξη στην τοπική εφημερίδα «larissanet» και μίλησε για την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Όπως δηλώνει, «ρίχνουν λάδι στη φωτιά» οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στις αστικές κυβερνήσεις και προσθέτει ότι «μαγειρεύονται» απαράδεκτες υποχωρήσεις στα κυριαρχικά δικαιώματα με τη λεγόμενη «συνδιαχείριση» του Αιγαίου.

«Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργούν στο λαό τον εφησυχασμό, πως δήθεν τίποτα δεν μπορεί να συμβεί γιατί έχουμε τις «ισχυρές πλάτες των συμμάχων» ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ. Οι ίδιοι αιτιολογούσαν την τουρκική επιθετικότητα, μιλώντας για τον «εκνευρισμένο» Ερντογάν, που είναι «απομονωμένος». Όμως τα ίδια και χειρότερα λέει και η τουρκική αστική αντιπολίτευση, ενώ οι «ισχυροί σύμμαχοι» εδώ και δεκαετίες «βάζουν πλάτη» στις τουρκικές διεκδικήσεις. Οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στις αστικές κυβερνήσεις της Τουρκίας και της Ελλάδας, για το ποιος είναι καλύτερος «κόμβος ενέργειας», ποιος ο «καλύτερος μαθητής» στο ΝΑΤΟ, ποιος καλύτερα υπηρετεί την κερδοφορία των μεγάλων ομίλων, ντόπιων και ξένων, είναι που «ρίχνουν λάδι στη φωτιά». Αν και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις, το σίγουρο είναι ότι «μαγειρεύονται» απαράδεκτες υποχωρήσεις στα κυριαρχικά δικαιώματα με τη λεγόμενη «συνδιαχείριση» του Αιγαίου.

Η λύση για τους λαούς βρίσκεται σε αυτό που διακηρύσσει το ΚΚΕ, μαζί με το ΚΚ Τουρκίας: Σεβασμός των συνόρων, των συνθηκών που τα καθορίζουν, κοινή πάλη ενάντια στον εθνικισμό, στις αστικές τάξεις και ιμπεριαλιστικές ενώσεις, που τα συμφέροντά τους αιματοκυλούν τους λαούς».

Καθώς το θερμόμετρο» στο πολιτικό σκηνικό ανεβαίνει, με την ένταση της σεναριολογίας για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι «έχουν “φουντώσει” και τα προβλήματα των εργαζομένων, του λαού, τα οποία δεν λύνονται με τον ίδιο θεατή να παρακολουθεί τις εξελίξεις, αλλά με τον ίδιο πρωταγωνιστή να διεκδικεί λύσεις».

Συνάμα τονίζει ότι «τα αστικά επιτελεία επεξεργάζονται διάφορα σενάρια για το ποιος μπορεί να κυβερνήσει με ποιον, αφού οι διαφορές μεταξύ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ απλά επιβεβαιώνουν τις στρατηγικές συγκλίσεις τους». «Αντί όμως ο λαός να ποντάρει στα από χέρι αντιλαϊκά σενάρια, μπορεί να γράψει το δικό του σενάριο κι αυτό γράφεται με δυνατό ΚΚΕ! Για να βάλει ένα φρένο, να κερδίσει ανάσες ανακούφισης και κυρίως για να ανοίξει τον δικό του δρόμο για τις δικές του ανάγκες» επισημαίνει ο γεν. γραμματέας του ΚΚΕ.

Κλείνοντας, στέλνει το δικό του μήνυμα στη νεολαία, εν όψει της επίσκεψής του – το επόμενο Σάββατο – στο Βόλο, όπου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη εκδήλωση στο πλαίσιο της 31ης Αντιιμπεριαλιστικής Κατασκήνωσης της ΚΝΕ στις Νηές Μαγνησίας.

«Μαζί με τη σεναριολογία έχουν “φουντώσει” και τα προβλήματα των εργαζομένων, του λαού, τα οποία δεν λύνονται με τον ίδιο θεατή να παρακολουθεί τις εξελίξεις, αλλά με τον ίδιο πρωταγωνιστή να διεκδικεί λύσεις».

Facebook Comments