Κυρανάκης για Marfin: «O Τσιπρας ήταν με την πλευρά των μολότοφ»

11 mins read

Ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ήταν καλεσμένος στο Action24 και την εκπομπή Briefing με τον Γ. Πιέρρο, όπου ρωτήθηκε για την τιμητική εκδήλωση και την τοποθέτηση πλακέτας για τα θύματα της Marfin.

Ερωτηθείς για το αν αισθάνεται δικαιωμένος , καθώς είχε υποβάλλει και σε σχετική ερώτηση στη Βουλή προκειμένου να τιμηθούν τα θύματα της Marfin, ο κ. Κυρανάκης είπε «έβαλα ένα μικρό λιθαράκι στην προσπάθεια», διευκρινίζοντας ότι η ερώτηση του βασίστηκε στην δέσμευση του πρωθυπουργού ήδη από το 2018.

Αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι «ο κ. Τσίπρας δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του πρωθυπουργού, σε μια τελετή που τιμά τα θύματα της Marfin».

Ακόμη, είπε ότι «ο τέως πρωθυπουργός αναρωτηθεί σε συνέντευξη του στον κ. Τζαβάρα ‘’τι κακό έχουν οι μολότοφ’’», τονίζοντας ότι «αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει αλλάξει, δεν μετακινείται στην ανθρωπιά».

Πρόσθεσε δε ότι «δε νοείται πολιτικός αρχηγός να παίρνει το μέρος των μολότοφ», σημειώνοντας ότι «υπήρχαν μαρτυρίες ότι η τραγωδία της Marfin ήταν ένα οργανωμένο σχέδιο να πετάξουν μολότοφ στην τράπεζα».

Επιπλέον, ο κ. Κυρανάκης τόνισε ότι «πρέπει να ανοίξει ξανά ο φάκελος της Marfin» και ερωτηθείς για τις αποζημιώσεις των συγγενών, είπε ότι «βεβαίως πρέπει να επανεξεταστούν οι αποζημιώσεις».

Επίσης, ο βουλευτής της ΝΔ δήλωσε ότι «μάρτυρες δεν κατέθεσαν γιατί φοβήθηκαν στο τέλος».

Όταν ρωτήθηκε για τις πρόωρες εκλογές, απάντησε ότι αυτό είναι απόφαση του πρωθυπουργού, τονίζοντας ότι ο ίδιος θέλει να τηρηθούν οι δεσμεύσεις τους.

Τέλος, αναφερθείς στον κορωνοϊό είπε ότι χρειάζεται περισσότερη διαφάνεια στο τι έχει συμβεί στην Κίνα, και όπως και στον Δυτικό κόσμο δίνουμε απευθείας πρόσβαση στον Π.Ο.Υ .,το ίδιο πρέπει να κάνει και η Κίνα.

Facebook Comments