ΑρχικήΠολιτικήΡουά - ματ Μητσοτάκη: Πρόσκληση στους αρχηγούς κομμάτων στην πλακέτα της Marfin

Ρουά – ματ Μητσοτάκη: Πρόσκληση στους αρχηγούς κομμάτων στην πλακέτα της Marfin

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε χθες στη Βουλή ότι «τις επόμενες ημέρες, η Πολιτεία θα τιμήσει τη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν.

Μία ειδική πλακέτα στο κτίριο της φωτιάς και του μίσους θα πολεμά τη λήθη. Θα μας καλεί σε ενότητα και δημοκρατική επαγρύπνηση. Και θα κρατά ζωντανό το μεγάλο δίδαγμα εκείνης της μέρας με δύο λέξεις: Ποτέ πια!».

Το Σάββατο 9 Μαίου στις 12.00 θα γίνει ο εντοιχισμός πλακέτας, στο χώρο όπου δολοφονήθηκαν οι τρεις συμπολίτες μας, εργαζόμενοι της Marfin.  Ο Πρωθυπουργός καλεί τους πολιτικούς αρχηγούς να παραστούν στην τελετή. Ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης επικοινώνησε με τους διευθυντές των γραφείων των πολιτικών αρχηγών και τους μετέφερε την πρόσκληση του Πρωθυπουργού.

Ο πρωθυπουργός έγραψε αναφορικά με το ζήτημα στο Twitter:

«Το Σάββατο στις 12 θα γίνει αποκάλυψη της πλακέτας μνήμης για τους νεκρούς της Marfin, παρουσία της ΠτΔ. Προσκαλώ τους αρχηγούς όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων να παραβρεθούν. Ας αφήσουμε πίσω την εποχή του διχασμού και της βίας με μία συμβολική αλλά αυτονόητη πράξη ενότητας».

Υπενθυμίζεται ότι και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου ανέφερε για τα δέκα χρόνια από την τραγωδία της Marfin: «Δέκα χρόνια από την τραγωδία της #marfin. Τρείς ανθρώπινες ζωές θυσία στον βωμό της μισαλλοδοξίας και του διχασμού. Τιμούμε τη μνήμη τους και εύχομαι να μην ξαναζήσουμε ποτέ στη χώρα μας εκδηλώσεις ακραίας πόλωσης και τυφλής βίας».

Αυτό που απομένει να απαντηθεί τώρα είναι αν θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας,  ο οποίος δεν αναφέρθηκε χθες στην θλιβερή επέτειο, όπως δεν το έχει πράξει ποτέ. Ωστόσο, μετά την πρόσκληση του πρωθυπουργού, καλείται να παρευρεθεί με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς. Θα το κάνει;