ΑρχικήΠολιτική#Live το 4ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών στο DP & το MN -...

#Live το 4ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών στο DP & το MN – Ζωντανή εικόνα

Την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου κηρύχθηκαν οι εργασίες του 4ου Οικονομικούν Φόρουμ των Δελφών από τον Προκόπη Παυλόπουλο που θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 3 Μαρτίου.

Το dailypost.gr και το MarketNews.gr βρίσκονται εκεί και θα σας ενημερώνουν.

Συνεχής ενημέρωση

  • Τα sessions της πρώτης ημέρας
https://www.youtube.com/watch?v=VQSXCdWjGPE#action=share
https://www.youtube.com/watch?v=Vu-5Pji9kA4#action=share
https://www.youtube.com/watch?v=WCRBoGez48c#action=share

Με εντυπωσιακό πρόγραμμα, εκπροσώπους από 24 χώρες, 500 ομιλητές απ’ όλο τον κόσμο, 95 θεματικές ενότητες, 2.500 συνέδρους και πάνω από 200 διαπιστευμένους δημοσιογράφους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αρχίζει τις εργασίες του σήμερα έως την Κυριακή το 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.
Η διεθνής συνδιάσκεψη, που φέτος φέρει τον τίτλο «Inclusive Growth» (Ανάπτυξη Χωρίς Αποκλεισμούς), θα πραγματοποιηθεί στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο των Δελφών και το ξενοδοχείο «Αμαλία» στους Δελφούς. Το 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου και την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Δελφών.

Το «παρών» θα δώσουν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ευρωπαίοι επίτροποι, η ύπατη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας και άλλοι επιφανείς καθηγητές, πολιτικοί και επιχειρηματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Παράλληλα, έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους οι επικεφαλής των μεγαλύτερων ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων.

Ως εξέλιξη του διαλόγου που έλαβε χώρα τα προηγούμενα χρόνια και με στόχο τη χάραξη μακροπρόθεσμης στρατηγικής για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια, η ημερήσια διάταξη της συνδιάσκεψης περιλαμβάνει θέματα αιχμής, μέσα από τέσσερις άξονες: εμβαθύνει στις διεθνείς και γεωπολιτικές τάσεις, ενδυναμώνει τις επιχειρηματικές και επενδυτικές σχέσεις στο διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον, φωτίζει την ευρωπαϊκή πραγματικότητα, ενόψει και των ευρωεκλογών, αλλά και διερευνά την προοπτική για τη χώρα μας. Στο πλαίσιο των συζητήσεων εντάσσονται και επιμέρους θεματικές ενότητες, με εξειδικευμένες συζητήσεις.

Μεγάλη έμφαση θα δοθεί στις μεταβολές και ανακατατάξεις που φέρνει η Δ΄ Βιομηχανική Επανάσταση, στις νέες τεχνολογικές τάσεις, στο μέλλον του λιανεμπορίου, στην τεχνολογία πληρωμών, στον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων και άλλα επίκαιρα θέματα. Στη διαμόρφωση του προγράμματος του φόρουμ, που έχει πλέον εξελιχθεί σε πυλώνα επιρροής στην Ευρώπη και τα Βαλκάνια, έχουν συμβάλει διεθνείς οργανισμοί, όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Παγκόσμια Τράπεζα, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.

Επίσης συμμετέχουν κορυφαίες δεξαμενές σκέψης, όπως το Ινστιτούτο Brookings, το Atlantic Council, το Ινστιτούτο Bruegel, η ΔιαNEOσις, το Ιδρυμα Λασκαρίδη κ.ά.

Το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών θα φιλοξενήσει φέτος περισσότερους από 200 σπουδαστές και φοιτητές από δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα. Με ένα ευρύ φάσμα εκπροσώπων από την τεχνητή νοημοσύνη έως τη δημιουργικότητα και την αποτελεσματική ηγεσία έως το μέλλον των ταξιδιών, στο Forum των Δελφών συμμετοχή θα έχει και η Google.

Για την υπαρξιακή κρίση της Ευρώπης, το δίλημμα των ευρωεκλογών του Μαΐου, την αντιμετώπιση της ακροδεξιάς και το νέο διπολισμό στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό, συζήτησαν ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, πρώην υπουργός Άμυνας, Bουλευτής και Eπικεφαλής του Eυρωψηφοδελτίου της ΝΔ, κ.Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Aντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Eυρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ.Δημήτρης Παπαδημούλης.

Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος, κα.Πηνελόπη Γαβρά.

Ο κ.Παπαδημούλης εκτίμησε ότι η Ευρώπη διέρχεται μία υπαρξιακή κρίση, η οποία μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με στροφή από την “αιώνια λιτότητα” στην ανάπτυξη, ζητώντας μεγαλύτερο κοινοτικό προϋπολογισμό. Υποστήριξε ότι αυτό μπορούν να το πετύχουν οι προοδευτικές δυνάμεις. Δήλωσε όμως ότι για την αντιμετώπιση της ακροδεξιάς απαιτείται “ένα ακόμη ευρύτερο μέτωπο που να περιλαμβάνει και τις δυνάμεις του κέντρου και της κεντροδεξιάς”, που θέλουν εμβάθυνση της Ευρώπης, σημειώνοντας ότι “σε αυτή την πλευρά ανήκει ο Γιούνκερ αλλά όχι ο Ορμπάν”. Επικαλέστηκε δε τη ΝΔ όπως την είχε ιδρύσει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, υπενθυμίζοντας ότι ο Κ. Καραμανλής έλεγε πως δεν θέλει τους ακραίους.

Περισσότερα εδώ