ΑρχικήΠολιτικήΛοβέρδος: «Η απόφαση του Ερντογάν για τη Μονή της Χώρας ήταν γνωστή...

Λοβέρδος: «Η απόφαση του Ερντογάν για τη Μονή της Χώρας ήταν γνωστή – Το ελληνικό διάβημα στην UNESCO καθυστέρησε 4 χρόνια»

Πυρά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, αναφορικά με τη διαχείριση του θέματος της Μονής της Χώρας όπου μετατράπηκε σε τζαμί και το ελληνικό διάβημα της Ελλάδας στην UNESCO.

«Με τέσσερα ολόκληρα χρόνια καθυστέρηση, ενώ ήταν γνωστή η απόφαση του Ερντογάν, το ελληνικό διάβημα προς την UNESCO για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί. Το δε προνοείν και προλαμβάνειν κρείττον εστί του θεραπεύειν. Ελπίζουμε ειλικρινά να μην είναι πολύ αργά για τη μοίρα αυτού του μοναστηριού», υπογραμμίζει, στην ανάρτησή του ο Ανδρέας Λοβέρδος.


Λοβέρδος: Είμαστε ασφαλής ψήφος για όσους στο παρελθόν είχαν επιλέξει είτε ΝΔ είτε ΠΑΣΟΚ

Παράλληλα, ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στον ΑΝΤ1 νωρίτερα το πρωί υπογράμμισε πως «ευχόμαστε το καλύτερο για τη χώρα μας. Υπάρχουν όμως πιθανές απαντήσεις του Ερντογάν για το ζήτημα της Μονής της Χώρας που θα αποτελέσουν ήττα για τον Έλληνα πρωθυπουργό», κρατώντας σαφείς αποστάσεις από τις ενέργειες της κυβέρνησης. Παράλληλα ο πρόεδρος των Δημοκρατών επέκρινε τον κ. Μητσοτάκη τονίζοντας: «”Αχρείαστη” η επίσκεψη Ράμα, “αχρείαστη” η κίνηση Ερντογάν κατά τον πρωθυπουργό. Διακρίνω αμηχανία. Για εκείνους είναι χρήσιμες. Ας βρει άλλο επίθετο να τη χαρακτηρίσει».

Για την ψήφο στις ευρωεκλογές ο κ. Λοβέρδος επεσήμανε πως «ιδιοκτησία στους ψηφοφόρους δεν υπάρχει. Οι Δημοκράτες ενωθήκαμε στον χώρο του κέντρου και θα είμαστε για άλλους καταλύτης και για άλλους θρυαλλίδα. Είμαστε ασφαλής ψήφος για όσους στο παρελθόν είχαν επιλέξει είτε ΝΔ είτε ΠΑΣΟΚ είτε άλλα κόμματα».