Μ. Λαζαρίδης: «Η χώρα χρειάζεται ένα νέο, ευέλικτο δόγμα εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής»

8 mins read

«Η χώρα χρειάζεται ένα νέο, ευέλικτο δόγμα εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής», ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην επιτροπή Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας της Βουλής.

Ο βουλευτής υπογράμμισε την ανάγκη ενός δόγματος που θα αναγνωρίζει απειλές, θα καταγράφει ευκαιρίες, θα πολλαπλασιάζει τις αμυντικές επιλογές, αλλά και θα προβάλλει ταυτόχρονα προς όλες τις κατευθύνσεις το «κύρος», την εθνική φήμη της χώρας, που θα είναι «η ασπίδα και το δόρυ της εξωστρεφούς Ελλάδας, στα σύνορά και στις ευρύτερες σφαίρες επιρροής της χώρας».

«Η εξωτερική μας πολιτική οφείλει να είναι πολυδιάστατη, πολυεπίπεδη και να συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση των νέων τάσεων, τόσο στην Ε.Ε. όσο και στο ΝΑΤΟ. Παράλληλα, να επενδύει στη διαχρονικά στέρεη, στρατηγική σχέση μας με τις ΗΠΑ, χωρίς φυσικά να αποκλείουμε και άλλες δυνάμεις», είπε, επίσης, ο βουλευτής της ΝΔ. Επισήμανε, όμως, ότι για την επίτευξη των συγκεκριμένων στόχων θα πρέπει να υπάρξει κοινή αντίληψη πολιτικής στοχοθεσίας με ταυτόχρονο σεβασμό των διαφορετικών αποστολών του υπουργείου Εξωτερικών και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ενώ ιδιαίτερο ρόλο σε αυτήν την εθνική εξίσωση πολλαπλασιαστικής ισχύος θα έχουν τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης.

Facebook Comments