Ο ειδικός γραμματέας υποδοχής, Μάνος Λογοθέτης, ήταν καλεσμένος στον ΣΚΑΙ, όπου μίλησε για την δημιουργία των νέων κλειστών κέντρων σε όλη την επικράτεια.
Ο κ. Λογοθέτης διευκρίνισε ότι «Τα κλειστά κέντρα θα κρατούν τους ανθρώπους για το χρονικό διάστημα που χρειάζεται και σίγουρα δεν μπορεί να είναι μεγάλο», ενώ εξήγησε ότι «τα κλειστά κέντρα δεν είναι φυλακές».
Συνέχισε, υπενθυμίζοντας ότι «Και τα λεγόμενα hotspots ήταν κανονικά κλειστά κέντρα, αλλά ήταν πάρα πολύ μικρά κι έτσι με την συμφόρηση υπήρχε ελαστικότητα με την έξοδο των ανθρώπων» και συμπλήρωσε «Εμείς επιδιώκουμε τα κλειστά κέντρα να είναι αρκετά μεγάλα κι έτσι οι άνθρωποι θα πηγαίνουν σε ελεγχόμενα κέντρα στην ενδοχώρα».
Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών, ο κ. Λογοθέτης είπε «Αντιλαμβάνομαι τις αντιδράσεις, αλλά πρέπει να γίνει κατανοητό πως αυτό το 1% σε κάθε περιφέρεια στην ενδοχώρα δεν μπορεί να γίνει αυτομάτως και ταυτόχρονα. Κάπου πρέπει να γίνει η αρχή».