ΑρχικήΠολιτικήΜαρινάκης για Μέση Ανατολή: «Eίμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι πως δεν θα υπάρξει κλιμάκωση»

Μαρινάκης για Μέση Ανατολή: «Eίμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι πως δεν θα υπάρξει κλιμάκωση»

Ο Παύλος Μαρινάκης μίλησε για το ζήτημα της Μέσης Ανατολής και δήλωσε πως «Σε κάθε περίπτωση έχουμε αποδείξει ότι έχουμε το μηχανισμό για να ανταπεξέλθουμε».

«Η ελληνική θέση έχει περιγραφεί αναλυτικά και διεξοδικά μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, είμαστε σε απόλυτη επιφυλακή, η Ελλάδα παραμένει μία σταθεροποιητική δύναμη στην ευρύτερη περιοχή», διεμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης απαντώντας σε ερωτήσεις στο briefing των πολιτικών συντακτών. «Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι πως δεν θα υπάρξει κλιμάκωση, σε κάθε περίπτωση έχουμε αποδείξει ότι έχουμε το μηχανισμό για να ανταπεξέλθουμε, όπως λόγου χάριν στο μέτωπο του μεταναστευτικού. Επίσης, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει αποδείξει ότι σε περιπτώσεις διεθνών κρίσεων δεν αφήνει τους πολίτες απροστάτευτους».

Απαντώντας σε ερωτήσεις για την αποψινή ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι μέσα από τις 42 άξιες γυναίκες και άξιους άνδρες του ευρωψηφοδελτίου η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί να κάνει την Ελλάδα πιο ισχυρή στο εξωτερικό, αλλά και σε ζητήματα καθημερινότητας. Ο κ. Μαρινάκης επέμεινε ότι ισχυρή εκπροσώπηση της ΝΔ σημαίνει μετρήσιμα αποτελέσματα, όπως το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά και η διατήρηση των θέσεων εργασίας εν καιρώ πανδημίας. «Από την άλλη πλευρά, συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, έχουμε αυτούς, που προσπαθούν να μπλοκάρουν κοινοτικά κονδύλια προς τη χώρα μας».

Στο μέτωπο της τραγωδίας στα Τέμπη, ο Παύλος Μαρινάκης επανέλαβε πως δεν υπάρχει καμία συγκάλυψη και κανένα στοιχείο, που να επιβεβαιώνει τις θεωρίες συνωμοσίας.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις προγραμματικές θέσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, ο κ. Μαρινάκης έκανε λόγο για «λεφτόδενδρα, που είτε σημαίνουν ανεφάρμοστες υποσχέσεις, είτε περισσότερους φόρους. η λογική των λεφτόδενδρων οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού» συμπλήρωσε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ