ΑρχικήΠολιτικήΜαρινάκης για Σπαρτιάτες: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ψαρεύει σε θολά νερά -Η κυβέρνηση δεν...

Μαρινάκης για Σπαρτιάτες: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ψαρεύει σε θολά νερά -Η κυβέρνηση δεν επιθυμεί καμία τέτοια ψήφο»

«Δεν φοβόμαστε να πάμε στην εκκλησία και κανένας δεν μπορεί να φοβίσει τον οποιονδήποτε», τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ερωτηθείς για την προτροπή του κ. Βελόπουλου να μην πηγαίνουν οι βουλευτές στην εκκλησία.

Σημείωσε επίσης ότι «αν μπορούμε να βρούμε ένα καλό σε αυτά τα τραγικά περιστατικά, τα περιστατικά βίας, όσα έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, είναι ότι έπεσαν οι μάσκες και κόμματα τα οποία μπήκαν στο κοινοβούλιο, πήραν την στήριξη των πολιτών, δήθεν γιατί εξέφραζαν την πίστη μας και την θρησκεία μας, απεδείχθη ότι έκαναν στην πράξη το εντελώς αντίθετο από αυτά που πρεσβεύει η πίστη και η θρησκεία μας».

Επιπλέον υπογράμμισε ότι «αυτές οι συμπεριφορές δεν εκφράζουν την εκκλησία». «Συνολικά η εκκλησία δια του αρχιεπισκόπου δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο, στηρίζει την κοινωνία, και κάνει αγαθοεργίες. Αυτή είναι η μεγάλη εικόνα την οποία χρειάζεται να κρατήσουμε», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ερωτηθείς για την τοποθέτηση της κυρίας Φλέσσα ο κ. Μαρινάκης είπε: «Το ποιος έχει την ευθύνη για την τραγωδία των Τεμπών θα το αποφασίσει η δικαιοσύνη και κανένας άλλος».

«Πρόκειται για μια χαρακτηριστική περίπτωση κοπτοραπτικής, απομόνωσης για την ακρίβεια μιας φράσης. Αν δει κανείς συνολικά την ανάλυση που έκανε η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ θα καταλάβει ότι μιλάει για τις διαχρονικές παθογένειες του ελληνικού κράτους. Σε καμία περίπτωση ούτε η κυρία Φλέσσα ούτε κανείς από εμάς θεωρεί ότι υπάρχει συλλογική ευθύνη για αυτό το τραγικό δυστύχημα. Είναι συγκεκριμένη η ευθύνη η οποία προσωποποιείται από τη δικαιοσύνη» ανέφερε.

Σχετικά με τις δηλώσεις Κασσελάκη για την υγεία, o κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «το κράτος δαπανά 50% παραπάνω από ότι συνέβαινε μέχρι το 2019 και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδειξε ότι αγνοούσε το ποσοστό του ΑΕΠ που πηγαίνει στην υγεία». Επίσης κάλεσε τον κ. Κασσελάκης που μιλάει τώρα για επιπλέον 5 δισ. να πει από που θα πάρει τα συνολικά 11 δις. «Από φόρους, από έκτακτα μέτρα που δεν γνωρίζουμε ή απλά για άλλη μια φορά κοροϊδεύουν τον κόσμο» είπε.

Σε ότι αφορά στο κόμμα των Σπαρτιατών και την ανάρτηση της κυρίας Κεχαγιά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε: «Καταλαβαίνω τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ και την ανάγκη η εκπρόσωπος του κόμματος να κάνει το μαύρο – άσπρο» και συμπλήρωσε «είναι τόσο συντριπτικά τα δεδομένα όσον αφορά στη στάση του που μπορεί να τετραγωνιστεί νωρίτερα ο κύκλος παρά να πιστέψει κανείς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπεράνω πάσης υποψίας στο συγκεκριμένο θέμα».

«Μιλάμε για τους ανθρώπους που δεν έβρισκαν αίθουσα για να δικαστεί η Χρυσή Αυγή, τους ανθρώπους που δεν ψήφισαν τις επίμαχες τροπολογίες, το κόμμα που δεν κατέθεσε υπόμνημα στις εκλογές του 2023, ούτε στις ευρωεκλογές του 2024 για τους Σπαρτιάτες. Είναι πολλά αυτά για να είναι συμπτώσεις, είναι ξεκάθαρο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψαρεύει σε θολά νερά και το κάνει με ένα τρόπο τόσο απροκάλυπτο που ακόμη και οι πιο καλοπροαίρετοι για τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταλάβει» είπε.

Και υπογράμμισε απαντώντας στην εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ: «Η ερώτηση που απευθύνει η κ. Κεχαγιά έχει ξεκάθαρη απάντηση στη δράση μας, στις κινήσεις μας, στα υπομνήματά μας, στις τροπολογίες που έχουμε καταθέσει, μια στάση που δεν ζυγίζει το όποιο πολιτικό όφελος ή κόστος και έχει γνώμονα την προστασία του πολιτεύματος. Δεν κάνουμε εκπτώσεις, δεν κρυβόμαστε πίσω από προθεσμίες. Η κυβέρνηση δεν επιθυμεί καμία τέτοια ψήφο. Είναι έκθετοι και ο ιστορικός θα τα αποτυπώσει αυτά με αυστηρό αλλά και δίκαιο τρόπο».

Τέλος ο κ. Μαρινάκης είπε ότι η κυβέρνηση θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα του κ. Φάμελλου για συζήτηση στη βουλή για την ακρίβεια. «Ελπίζω να έχει κοστολογήσει μετά το Πάσχα το πρόγραμμά του ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ο πρωθυπουργός θα δώσει το παρόν στην κοινοβουλευτική συζήτηση με κοστολογημένο πρόγραμμα» είπε και πρόσθεσε «μακάρι να αποκτήσει ο τόπος κάποια στιγμή μια αντιπολίτευση που αυτά που λέει τα λέει κοστολογημένα».