ΑρχικήΠολιτικήΜαρινάκης: «Τριπλάσιοι ρυθμοί ανάπτυξης για την Ελλάδα σε σχέση με την Ευρωζώνη...

Μαρινάκης: «Τριπλάσιοι ρυθμοί ανάπτυξης για την Ελλάδα σε σχέση με την Ευρωζώνη – Πρωταθλήτρια και στις επενδύσεις»

Ο Παύλος Μαρινάκης μίλησε μεταξύ άλλων μίλησε για την αύξηση των επενδύσεων.

Η έκθεση της Κομισιόν που επιβεβαιώνει τις αναπτυξιακές προοπτικές της Ελλάδας, την κάλυψη του επενδυτικού κενού, την εξωστρέφεια και την επιτάχυνση του βασικού στόχου για κατώτατο μισθό τα 950 ευρώ ήταν στο επίκεντρο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Ο Παύλος Μαρινάκης μίλησε για τριπλάσια ανάπτυξη στην Ελλάδα από το μέσο όρο ευρωζώνης, αύξηση των επενδύσεων «τη στιγμή που αναμένεται σχεδόν μηδενική στην ευρωζώνη», υπετετραπλασιασμό των εξαγωγών και μείωση της ανεργίας.

Στη σταδιακή συγκράτηση τιμών τον Απρίλιο και οι παρεμβάσεις κατά της εισαγόμενης ακρίβειας που έφερε την Ελλάδα οριακά κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στον πληθωρισμό τροφίμων «συγχρονίζεται η νέα πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την προάσπιση των καταναλωτών», σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη.

Πρόκειται για την επιστολή προς την πρόεδρο της Ευρωπαικής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, με την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζητήσει ευρωπαική παρέμβαση για να εξηγήσουν οι πολυεθνικές γιατί τιμολογούν διαφορετικά τα προιόντα στα κράτη μέλη της ΕΕ.

Στις ερωτήσεις των πολιτικών συντακτών σχετικά με τη Βόρεια Μακεδονία ο κ. Μαρινάκης είπε ότι η κυβέρνηση κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για την ανεξήγητη βιασύνη κύρωσης των μνημονίων, ενώ «δικαιώνεται η επιλογή της κυβέρνησης να μην βιαστεί αφού οι γείτονες μας δεν έχουν κάνει ούτε τα βασικά».

«Απάντησε ο πρωθυπουργός ξεκάθαρα. Είναι από τις πιο ακατανόητες – ανεξήγητες επιλογές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Κανένας πολίτης δεν καταλαβαίνει τι εξυπηρετεί αυτή η βιασύνη. Εφόσον δούμε αντίστοιχη στάση από την κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας θα μπούμε σε αυτή τη συζήτηση.

Ο πρωθυπουργός έχει εναντιωθεί στη Συμφωνία των Πρεσπών και η ΝΔ την είχε καταψηφίσει. Δεν θα γίνουμε επισπεύδοντες όταν η άλλη πλευρά σε επίπεδο προέδρου δεν κάνει τα βασικά, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης ούτε γνωρίζει ούτε έχει συνομιλήσει με τον κ. Κοτζιά και για τη Συμφωνία των Πρεσπών ενημερώθηκε όταν έγινε δημόσια. Όλα τα άλλα είναι ασύστολα ψεύδη και διερωτώμαστε αν διακινούνται εκ δόλου», τόνισε.

Σχετικά με τα γεγονότα στη Νομική για τα οποία ρωτήθηκε ο κ. Μαρινάκης μεταξύ άλλων απάντησε:

«Τεράστια η ευθύνη της πολιτείας καθώς έπρεπε να αλλάξει ο νόμος το 2019 περί ασυλίας. Είχαν ασυλία με ευθύνη του πολιτικού συστήματος. Η θέση κάθε παραβατικού είναι στη Δικαιοσύνη και μακάρι όσοι αποφοιτήσαμε από Δημόσιο πανεπιστήμιο να είχαμε το αυτονόητο από κυβερνήσεις που εφάρμοζαν το νόμο. Οι περισσότεροι δεν είναι φοιτητές αλλά εισαγόμενοι καταληψίες. Δεν θέλουμε τον τουρισμό της κατάληψης. Ανοχή τέλος κι αυτό ισχύει μάλιστα με νέο νομοθετικό πλαίσιο και ποινές που εκτίονται».

Για τη νέα γυναικοκτονία στο Μενίδι ο κ. Μαρινάκης μίλησε για τραγωδία. «Πλέον το κράτος μπορεί να αντιδράει με βάση τον ποινικό κώδικα. Η Εκτελεστική εξουσία έδωσε τη δυνατότητα στη Δικαιοσύνη. Υπήρχε δυνατότητα ο δράστης μετά την καταγγελία να φυλακιστεί ο δράστης. Αδυνατώ να σχολιάσω γιατί έμεινε ελεύθερος», είπε και απαντώντας σε σχετική ερώτηση πρόσθεσε:

«Πρέπει να εναθρρύνουμε τη χρήση του panic button. Η κυβέρνηση αντίθετα με την υποκριτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ έκανε safe houses, panic button και αυξάνονται από 18 σε 45 τα ειδικά τμήματα στην Αστυνομία. Κάθε τέτοια είδηση είναι τραγική. Αλλά προς Θεού δεν μπορεί αυτή η είδηση να γίνεται αφορμή για ανακοίνωση κατά της κυβέρνησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει διαπιστευτήρια για φθηνή αντιπολίτευση αλλά ας υπάρξει ένα όριο».