ΑρχικήΠολιτικήΜε «καρφιά» για τον γάμο των ομόφυλων η αποχώρηση Κελέτση από το...

Με «καρφιά» για τον γάμο των ομόφυλων η αποχώρηση Κελέτση από το υπουργείο- Η αιχμηρή διαρροή του Μαξίμου

Απάντηση στον Σταύρο Κελέτση, ο οποίος δεν συμπεριλήφθηκε στο νέο κυβερνητικό σχήμα, δίνει το Μέγαρο Μαξίμου.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Κελέτσης απέδωσε τον αποκλεισμό του στο γεγονός ότι δεν υπερψήφισε το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Πηγές του Μαξίμου διευκρίνισαν ότι «ο κ. Κελέτσης κάνει λάθος, έφυγε για λόγους αναποτελεσματικότητας, ενώ η στάση του στο επίμαχο νομοσχέδιο δεν αποτέλεσε κριτήριο και απόδειξη είναι η υπουργοποίηση των κυρίων Γκιουλέκα, Καραγκούνη και Γκίκα».

Ο Σταύρος Κελέτσης σε ανάρτησή του στο Facebook είχε γράψει:

«Θέλω να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά τον Πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη του να με τοποθετήσει στην πρώτη Κυβέρνηση που προέκυψε μετά τις εκλογές του 2023, στη θέση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης. Αυτούς τους 10 μήνες όλη η ομάδα καταθέσαμε εδώ στο Υπουργείο όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να προωθήσουμε το κυβερνητικό έργο.

Προσωπικά λυπάμαι που δεν μπόρεσα να ικανοποιήσω την επιθυμία του Πρωθυπουργού να ψηφίσω το νόμο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών όπως μου ζήτησε όταν με κάλεσε στο Πρωθυπουργικό γραφείο στις 16/1/24, γιατί όπως του εξήγησα αντιτίθεται στις αρχές και τις αξίες που πάγια υπηρετώ.

Γνώριζα τότε τις πιθανές συνέπειες που θα είχε αυτή η στάση από την πλευρά μου. Και τις αποδέχθηκα. Εύχομαι από ψυχής στο νέο κυβερνητικό σχήμα να πετύχει στο στόχο της Ανάπτυξης και της προόδου της χώρας! Πάνω από όλους και όλα η Ελλάδα μας!».