Μεταφέρθηκαν δύο χιλιάδες εμβόλια στη Λέσβο για τα παιδιά που φιλοξενούνται στη Μόρια

8 mins read

Στη Λέσβο μεταφέρθηκαν δύο χιλιάδες εμβόλια, για τα παιδιά που φιλοξενούνται στον καταυλισμό της Μόριας, με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως αναφέρει το iefimerida.gr, με παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο υπουργείο Υγείας, μεταφέρθηκαν χθες στη Λέσβο, με πτήση ελικοπτέρου τύπου super puma, 2.000 εμβόλια για την ιλαρά και τον πνευμονιόκοκκο, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για τον εμβολιασμό των φιλοξενουμένων παιδιών, κυρίως, στον καταυλισμό της Μόριας. Από νωρίς σήμερα το πρωί ξεκίνησε ο εμβολιασμός ο οποίος και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός της μέρας.

Σημειώνεται δε πως είναι μηδενικές σήμερα οι ροές μεταναστών και προσφύγων, λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων που πνέουν στην περιοχή του βορειανατολικού Αιγαίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης βορείου Αιγαίου, από την 1η Νοεμβρίου πέρασαν συνολικά 650 πρόσφυγες και μετανάστες. Από αυτούς η συντριπτική πλειοψηφία, οι 582, πέρασαν στη Λέσβο, οι 25 στη Χίο και οι 43 στη Σάμο.

Παρά την μετακίνηση συνολικά 850 αιτούντων άσυλο τις τελευταίες ημέρες, στον καταυλισμό του ΚΥΤ της Μόριας, σήμερα, Δευτέρα 4 Νοεμβρίου, διαμένουν 14.887 άτομα. Ενώ για την ερχόμενη Τετάρτη έχει προγραμματισθεί η μετακίνηση με το πλοίο της γραμμής 115 ατόμων.

Facebook Comments