Μετωπική κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό – Η ατάκα Τσίπρα που άναψε τα αίματα

50 mins read

Ο Αλέξης Τσίπρας σήκωσε τους τόνους μιλώντας στην έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με αμορφή τη συμπλήρωση ενός έτους από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για χάρτη καταστολής και ο περιορισμού των δημοκρατικών δικαιωμάτων «που σχεδιάζουν στο σώμα της χώρας, της ελληνικής κοινωνίας. Είναι πια ολοφάνερο». «Η Δημόσια τάξη ταυτίζεται με κεφαλιά σπασμένα, με επιθέσεις των ΜΑΤ, με αστυνομική βαρβαρότητα και με δηλώσεις που παραπέμπουν σε άλλες εποχές», επεσήμανε και παρέπεμψε στη χθεσινή ακρόαση στην ειδική επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου.

Χαρακτηριστικά είπε ο κ. Τσίπρας: «Να δείτε τη χθεσινή ακρόαση στην ειδική επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου του κυρίου Χρυσοχοΐδη και του κυρίου Μηταράκη του κυρίου Κουμουτσάκου για άλλο θέμα αλλά φανερώνει πάρα πολλά από τον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται και από τον τρόπο από τον με τον οποίον η Ευρώπη πια αρχίζει να αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Προσπαθούσαν επί μισή ώρα όλοι τους να αποδείξουν ότι δεν τους αρμόζει. Ο χαρακτηρισμός από δημοκράτες ευρωβουλευτές, σοσιαλιστές οι περισσότεροι, της κυβέρνησης ως κυβέρνησης ακροδεξιών έχει ενδιαφέρον. Παραπέμπουν, λοιπόν σε άλλες εποχές αυτές οι εικόνες και αυτές οι συμπεριφορές».

Η απάντηση Πέτσα

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, «ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι, και συντάσσεται με όσους διαβάλλουν και υπονομεύουν τη χώρα μας στο μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα, υιοθετώντας την προπαγάνδα σε βάρος της Ελλάδας».

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

  • «Ενοχλούνται στον ΣΥΡΙΖΑ που ένα χρόνο τώρα έγιναν τολμηρά βήματα για να μπει τέλος στο χάος που εγκατέλειψε φεύγοντας.
  • Ενοχλούνται που μειώθηκαν κατά 51% οι ροές στα νησιά το α’ εξάμηνο του 2020, σε σχέση με το α΄ εξάμηνο του 2019.
  • Ενοχλούνται που μειώθηκαν κατά σχεδόν 24% οι διαμένοντες στα νησιά του Αιγαίου που σηκώνουν το βάρος των μεταναστευτικών-προσφυγικών ροών.
  • Ενοχλούνται που αυξήθηκαν κατά 88% οι πρωτοβάθμιες αποφάσεις επί αιτήσεων ασύλου.
  • Ενοχλούνται που μειώθηκαν συνολικά κατά 4% οι διαμένοντες σε ολόκληρη την Ελλάδα».

«Την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ την καταδίκασαν με τη ψήφο τους οι Έλληνες. Τιμώντας την επιλογή των Ελλήνων, δίνουμε τη μάχη για φύλαξη των συνόρων μας, επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου, αύξηση των επιστροφών και λειτουργία των κλειστών, ελεγχόμενων δομών», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τι έγινε χθες στην Ευρωβουλή

Προστέθηκε: Υπενθυμίζεται ότι απαντώντας σε ερωτήματα σχετικά με απωθήσεις και πολιτική κλειστών συνόρων, ο Υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απέρριψε τις κατηγορίες περί «ακροδεξιάς αντιμετώπισης» που του επέρριψε η ο συντονιστής της ομάδας των σοσιαλιστών και εξήγησε ότι «εμείς στις τελευταίες εκλογές διώξαμε την ακροδεξιά» και «από εκεί που ήταν στη βουλή τώρα είναι στα δικαστήρια».

Ζήτησε δε από όσους κάνουν κριτική να ζητήσουν από τις κυβερνήσεις τους να συμφωνήσουν για επιμερισμό των βαρών. Τόνισε ότι όλα τα περί θανάτων και απωθήσεων «είναι ισχυρισμοί των Τούρκων» και επεσήμανε την παρουσία των μέσων μαζικής ενημέρωσης επί του εδάφους. Ζήτησε δε από τα μέλη της Επιτροπής να προσέχουν πως μιλάνε για την Ελλάδα που «είναι μια βασανισμένη χώρα» και κάλεσε όποιον έχει στοιχεία για τις καταγγελίες να τα προσκομίσει προς διερεύνηση. Χωρίς αλλαγές: Ζήτησε δε από όσους κάνουν κριτική να ζητήσουν από τις κυβερνήσεις τους να συμφωνήσουν για επιμερισμό των βαρών. Τόνισε ότι όλα τα περί θανάτων και απωθήσεων «είναι ισχυρισμοί των Τούρκων» και επεσήμανε την παρουσία των μέσων μαζικής ενημέρωσης επί του εδάφους. Ζήτησε δε από τα μέλη της Επιτροπής να προσέχουν πως μιλάνε για την Ελλάδα που «είναι μια βασανισμένη χώρα» και κάλεσε όποιον έχει στοιχεία για τις καταγγελίες να τα προσκομίσει προς διερεύνηση.

Κουμουτσάκος: «Πρώτη φορά στη ζωή μου που κάποιος τολμά να χαρακτηρίσει ακροδεξιό»

«Πρώτη φορά στη ζωή μου που κάποιος τολμά να χαρακτηρίσει ακροδεξίό», δήλωσε ο Υφυπουργός Γιώργος Κουμουτσάκος και παρέπεμψε σε δηλώσεις Τσαβουσογλου, τις οποίες και ανέγνωσε: «αν η Τουρκία ανοίξει τις πύλες των μεταναστών καμία ευρωπαϊκή χώρα δε θα μείνει σταθερή για περισσότερο από έξι μήνες». Χωρίς αλλαγές: «Πρώτη φορά στη ζωή μου που κάποιος τολμά να χαρακτηρίσει ακροδεξίό», δήλωσε ο Υφυπουργός Γιώργος Κουμουτσάκος και παρέπεμψε σε δηλώσεις Τσαβουσογλου, τις οποίες και ανέγνωσε: «αν η Τουρκία ανοίξει τις πύλες των μεταναστών καμία ευρωπαϊκή χώρα δε θα μείνει σταθερή για περισσότερο από έξι μήνες».

Κατήγγειλε δε την Τουρκία εκ νέου για εργαλειοποίηση των μεταναστών και διερωτήθηκε αν η εν λόγω επιτροπή (LIBE) έχει συζητήσει αυτές τις καταγγελίες. Τόνισε δε ότι «είναι υποκρισία να απολογούμαστε για το ότι είμαστε η ασπίδα της Ευρώπης», παραπέμποντας στις πρόσφατες δηλώσεις της Προέδρου της Κομισιόν. Χωρίς αλλαγές: Κατήγγειλε δε την Τουρκία εκ νέου για εργαλειοποίηση των μεταναστών και διερωτήθηκε αν η εν λόγω επιτροπή (LIBE) έχει συζητήσει αυτές τις καταγγελίες. Τόνισε δε ότι «είναι υποκρισία να απολογούμαστε για το ότι είμαστε η ασπίδα της Ευρώπης», παραπέμποντας στις πρόσφατες δηλώσεις της Προέδρου της Κομισιόν.

Εξήγησε δε ότι δημοκρατική Ελλάδα προστατεύει τα σύνορα βάσει κανόνων και ερώτησε τα μέλη ποιος τελικά θα αναλάβει την ευθύνη αν υπάρξει πιθανή εισροή κρουσμάτων σε ενδεχόμενο νέο κύμα απόπειρας εισόδου μεταναστών διά θαλάσσης. Χωρίς αλλαγές: Εξήγησε δε ότι δημοκρατική Ελλάδα προστατεύει τα σύνορα βάσει κανόνων και ερώτησε τα μέλη ποιος τελικά θα αναλάβει την ευθύνη αν υπάρξει πιθανή εισροή κρουσμάτων σε ενδεχόμενο νέο κύμα απόπειρας εισόδου μεταναστών διά θαλάσσης.

Συγκεκριμένα ο Έλληνας Υπουργός δήλωσε: «γιατί δε λέτε στον Ισπανό Πρωθυπουργό Σάντσεθ να πάρει μέρος αυτών των ανθρώπων που έρχονται στην Ελλάδα;» Χωρίς αλλαγές: Συγκεκριμένα ο Έλληνας Υπουργός δήλωσε: «γιατί δε λέτε στον Ισπανό Πρωθυπουργό Σάντσεθ να πάρει μέρος αυτών των ανθρώπων που έρχονται στην Ελλάδα;»

«Πέρσι κάθε μέρα έφταναν 500 άτομα με μικρά παιδιά και η Ελλάδα άνοιξε την αγκαλιά της. Είναι απαράδεκτο να μιλάτε για ακροδεξιά. Και σας παρακαλώ πολύ να το πάρετε πίσω», τόνισε. Χωρίς αλλαγές: «Πέρσι κάθε μέρα έφταναν 500 άτομα με μικρά παιδιά και η Ελλάδα άνοιξε την αγκαλιά της. Είναι απαράδεκτο να μιλάτε για ακροδεξιά. Και σας παρακαλώ πολύ να το πάρετε πίσω», τόνισε.

«Κι αν θέλετε όντως να βρεθεί μια λύση, να βοηθήσετε να πείσουμε τις κυβερνήσεις να δείξουν έμπρακτη αλληλεγγύη και να εκπονήσουν πολιτική ασύλου που θα κατανέμει βάρη πραγματικά. Εμείς στην Ελλάδα διώξαμε την ακροδεξιά. Από εκεί που ήταν μάστιγα, σήμερα η Χρυσή Αυγή βρίσκεται στα δικαστήρια», υπογράμμισε. Χωρίς αλλαγές: «Κι αν θέλετε όντως να βρεθεί μια λύση, να βοηθήσετε να πείσουμε τις κυβερνήσεις να δείξουν έμπρακτη αλληλεγγύη και να εκπονήσουν πολιτική ασύλου που θα κατανέμει βάρη πραγματικά. Εμείς στην Ελλάδα διώξαμε την ακροδεξιά. Από εκεί που ήταν μάστιγα, σήμερα η Χρυσή Αυγή βρίσκεται στα δικαστήρια», υπογράμμισε.

«Η Ελλάδα μια βασανισμένη χώρα. Είναι ο πρώτος σταθμός και σχεδόν μοναδικός μετά κλείσιμο Λιβύης και Μαρόκου που αποτελεί τη μοναδική είσοδο στην Ευρώπη. Δεν υπάρχουν τέτοια φαινόμενα που εννοείτε ή υπονοείτε. Όταν μιλάτε σε θάνατο νέου ανθρώπου είναι ευαίσθητο θέμα. Άκουσα να λέτε για ελεύθερους σκοπευτές δεν έχει η ΕΛΑΣ ελεύθερους σκοπευτές. Χιλιάδες μάτια από όλη την Ευρώπη και κόσμο ήταν εκεί, πολλά μέσα ενημέρωσης. Υπήρχαν παρατηρητές και τελευταίους 3 μήνες και Frontex. Δεν μπορείτε να κατηγορείτε την Ελλάδα τόσο εύκολα!»

Facebook Comments