ΑρχικήΠολιτικήΜηδενιστική κριτική Σκουρλέτη: «Χειροκρότησαν τον Μητσοτάκη γιατί ήταν διασκεδαστικός»

Μηδενιστική κριτική Σκουρλέτη: «Χειροκρότησαν τον Μητσοτάκη γιατί ήταν διασκεδαστικός»

Παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, που πριν καν ακούσει την ομιλία του Πρωθυπουργού στο Κογκρέσο, πρόλαβε να μιλήσει για… αποτυχία, ο σύντροφος στον ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μοιράστηκε τα δικά του συναισθήματα για την παρουσία Μητσοτάκη στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Ο κ. Σκουρλέτης είδε και άκουσε την ομιλία του Πρωθυπουργού στην κοινή συνεδρίαση της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων, είδε και άκουσε το θερμό χειροκρότημα που ξεσήκωσε σε διάφορα σημεία της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όταν κλήθηκε να κάνει μία πρώτη αποτίμηση, δήλωσε επί λέξει ότι ένιωσε «θλίψη, απογοήτευση και αγωνία»…

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε τη μηδενιστική κριτική του για την παρουσία του Πρωθυπουργού στο Κογκρέσο με το αφελές επιχείρημα (για τους μη εξοικειωμένους με τη γλώσσα της διπλωματίας) που κυριαρχεί άλλωστε στα σχόλια ψηφοφόρων του κόμματός του στα social media, ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε το σθένος ούτε να κατονομάσει την Τουρκία στην ομιλία του.

«Δεν μπορείς να αναφέρεσαι στον αναθεωρητισμό και να μη μιλάς για τον αναθεωρητισμό στη γειτονιά σου» και από ποιον προέρχεται, παρατήρησε ο κ. Σκουρλέτης την ώρα που σχεδόν το σύνολο του τουρκικού Τύπου μεταφέρει την οργή της Αγκυρας για τις «προβοκάτσιες» και τις «προκλητικές αναφορές» –όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν– του Ελληνα Πρωθυπουργού για τις υπερπτήσεις στο Αιγαίο, τη «Γαλάζια Πατρίδα» και την εισβολή στη Κύπρο, μαζί με απαξιωτικά σχόλια για «κλακαδόρους» που «χειροκροτούσαν τον Μητσοτάκη επί τρία λεπτά».

Οταν μιλούσε για αναθεωρητισμό, οι αμερικανοί βουλευτές και γερουσιαστές δεν τον καταλάβαν. Κατάλαβαν ότι μιλούσε για την Ουκρανία και τη Ρωσία, όχι για την Τουρκία, θέλησε να επιμείνει ο κ. Σκουρλέτης για την επιλογή του Πρωθυπουργού να μην κατονομάσει την Τουρκία στην ομιλία του.

Και στη συνέχεια, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε στη συνήθη αντιαμερικανική ρητορική, καταγγέλλοντας ότι το μόνο που επιδιώκουν –και κάνουν– οι Αμερικανοί, είναι να εξασφαλίζουν πωλήσεις όπλων και από τη μία και από την άλλη πλευρά. Το 2022 είναι η χρονιά του νέου Ψυχρού Πολέμου, επεσήμανε ο κ. Σκουρλέτης και με αγωνία –όπως είπε– αναφέρθηκε στο ράλι εξοπλισμών στο οποίο επιδίδονται όλοι εν μέσω κινδύνου για έναν Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στο σημείο αυτό, κατήγγειλε ότι και η Ελλάδα ακολουθεί τον «λάθος δρόμο» των υπερεξοπλισμών. Αυτό, είπε, προκύπτει από την ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο, είναι όμως «λάθος δρόμος» και η χώρα θα πληρώσει ένα δεύτερο ΑΕΠ για εξοπλισμούς.

Είναι μία πολιτική που δεν αποσκοπεί στην αποκλιμάκωση, πρόσθεσε, αντιπαρερχόμενος την επισήμανση που του έγινε ότι η ενίσχυση του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων μιας χώρας είναι αναγκαία ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει κάθε επιβουλή – με πρόσφατο το παράδειγμα της Ουκρανίας απέναντι στη ρωσική εισβολή. «Και έρχεται τώρα ο κ. Μητσοτάκης», συνέχισε ο Πάνος Σκουρλέτης και «λέει στους Αμερικανούς “παίξτε τον ρόλο σας”, σαν τον έπαρχο των αποικιών που πάει στην Αρχαία Ρώμη», σχολίασε χαρακτηριστικά. «Γιατί να είμαστε εθνικά υπερήφανοι; Για τον αστείο παραλληλισμό του Κιέβου με το Μεσολόγγι ή για το χειροκρότημα –που ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι ήταν μεγαλύτερο από αυτό στη Βουλή των Ελλήνων– επειδή ήταν διασκεδαστικός;» αναρωτήθηκε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιμένοντας ότι η ομιλία του Πρωθυπουργού ήταν διασκεδαστική για το ακροατήριό του και περιορίστηκε σε μια «ελαφριά συζήτηση που δεν πήγε στα επίδικα».

Από την κριτική Σκουρλέτη δεν θα μπορούσε να λείψει το «αγαπημένο θέμα» εσχάτως της αντιπολιτευτικής ρητορικής του ΣΥΡΙΖΑ, η νέα MDCA Ελλάδος – ΗΠΑ. «Ψηφίσαμε μια συμφωνία που τα δίνει όλα», επανέλαβε –όπως είχε κάνει μία ημέρα νωρίτερα και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος– τονίζοντας ότι με το που γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, θα την καταγγείλει! «Τι κέρδισε η χώρα; Είναι δεδομένη και δεν κερδίζει σε ειδικό βάρος. Δεν ωφελείται η Ελλάδα», επέμεινε ο κ. Σκουρλέτης και στην επισήμανση ότι μάλλον είναι η διαφορετική η άποψη της κοινής γνώμης, αρκέστηκε να πει, παραπέμποντας στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, «Κοντός ψαλμός αλληλούια…».

ΠΗΓΗ: protagon.gr