Τζανακόπουλος: «Απέτυχε η επίσκεψη Μητσοτάκη»- ΝΔ: «Μικροψυχία και μιζέρια»

19 mins read

Aποτυχημένη πριν καν ξεκινήσει –όπως χαρακτηριστικά ανέφερε– έσπευσε να χαρακτηρίσει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για προσωπική άποψη, αλλά για την επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι δεν μπορεί να μιλήσει για θετικό πρόσημο στην παρουσία Μητσοτάκη στην Ουάσινγκτον, διακρίνοντας μάλιστα αμηχανία από πλευράς κυβέρνησης και κυβερνητικών στελεχών ως προς την αποτίμησή της.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο βουλευτής και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, «δεν φάνηκε να ιδρώνει το αυτί των Αμερικανών» παρά την υπερψήφιση της τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών (Mutual Defense Cooperation Agreement / MDCA), η οποία κατά την κρίση του –και του κόμματός του– εμπεδώνει «το δόγμα της εξωτερικής πολιτικής του, δεδομένου του προβλέψιμου συμμάχου, που στο τέλος δεν παίρνει τίποτα»!

«Το ήξερα ότι η συνάντηση αυτή είχε αποτύχει πριν καν ξεκινήσει, διότι ο Μητσοτάκης τα είχε δώσει όλα πριν από το ταξίδι και δεν είχε στόχο να ζητήσει τίποτα», δήλωσε ευθαρσώς και επιμένοντας στη λογική του παζαριού, τόνισε ότι «δεν ζητήσαμε τίποτα και δεν πήραμε τίποτα». Η ΜDCA δεν αναβαθμίζει ούτε κατ’ ελάχιστο τον ρόλο της Ελλάδας, επανέλαβε, και χαρακτήρισε αποτυχημένη την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, η οποία, όπως είπε, καθηλώνει τη χώρα σε απλό παρατηρητή των εξελίξεων. Ιδιαίτερα ενοχλημένος έδειξε, δε, ο κ. Τζανακόπουλος και από την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού για τα F-35 (σ.σ. την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα παραγωγής και την απόκτηση μιας μοίρας πριν από το τέλος της δεκαετίας, με πιθανή παράλληλη επένδυση της Lockheed Martin στην ΕΑΒ).

«Ναι, θα  δώσουμε μερικά δισ. ακόμη στους Αμερικάνους», παρατήρησε απαξιωτικά, εκφράζοντας την κάθετη διαφωνία του ΣΥΡΙΖΑ με την απόκτηση F-35. «Δεν μας φθάνουν τα 10 δισ. που δώσαμε για τα εξοπλιστικά, θα δώσουμε τώρα άλλα τόσα. Δεν είναι λύση τα F-25».

Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας

Απάντηση στον Δημήτρη Τζανακόπουλο έσπευσε να δώσει η Νέα Δημοκρατία.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

“Τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βρίσκεται στην Ουάσιγκτον, έχει συναντήσεις με την ηγεσία των ΗΠΑ κι ετοιμάζεται να μιλήσει στο Κογκρέσο, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά από Ελληνα Πρωθυπουργό και αποτελεί τιμή για τη χώρα, ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Τζανακόπουλος, έχει ήδη καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η επίσκεψη «απέτυχε». Είναι πράγματι θλιβερό ο ΣΥΡΙΖΑ, να βλέπει μια σημαντική επίσκεψη για τα συμφέροντα της χώρας μέσα από τα κομματικά του γυαλιά και να δείχνει αυτό το περίσσευμα μικροψυχίας.

Το πετυχημένο ταξίδι του Πρωθυπουργού είναι κέρδος για την Ελλάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει σταθερά στην αντιπολιτευτική μιζέρια. Οι πολίτες βλέπουν και κρίνουν.”, καταλήγει το σχόλιο της ΝΔ.

Facebook Comments