Μήνυση Μπακογιάννη κατά εργολάβου του “Μεγάλου Περιπάτου”

9 mins read

Σε μήνυση κατά εργολάβου που έχει εμπλακεί στα έργα του Μεγάλου Περίπατου προχώρησε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Στέργιου Ζιαμπάκα στην Εφ.Συν. στον συγκεκριμένο ιδιώτη εργολάβο ανατέθηκαν ορισμένες εργασίες του έργου από τον ΔΕΔΔΗΕ.

Ωστόσο, σε αυτοψία των δημοτικών υπηρεσιών, διαπιστώθηκε ότι οι εργασίες εκτελούνταν «με ανεπαρκή μέτρα ασφαλείας, με αποτέλεσμα να κινούνται πεζοί παράλληλα με ανοιχτό σκάμμα, ενώ εκτελούνταν εκσκαφικές εργασίες από μηχάνημα έργου και ετίθετο σε κίνδυνο η σωματική τους ακεραιότητα», όπως αναφέρει η απόφαση του κ. Μπακογιάννη για την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σε φωτογραφία που έβγαλε το κλιμάκιο των αρμόδιων δημοτικών υπηρεσιών, αποτυπώνεται πλήθος κόσμου να διασχίζει μια στενή διαδρομή πεζοδρομίου έχοντας ακριβώς δίπλα σκαμμένο έδαφος, χωρίς να φαίνεται να έχει ληφθεί κάποιου είδους μέριμνα για την αποτροπή ενός ατυχήματος, όπως το να πέσει κάποιος μέσα στο σκάμμα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Εφ.Συν. σύμφωνα με το έγγραφο των δημοτικών υπηρεσιών, οι ανάδοχοι διάφορων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα έχουν ενημερωθεί «γραπτώς όσο και προφορικώς» για τις σχετικές υποχρεώσεις τους. Ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπήρχε στον χώρο του εργοταξίου ούτε «η απαραίτητη πληροφοριακή σήμανση με τα στοιχεία του αναδόχου».

Facebook Comments