Μηταράκης: «Κανένα παιδί δεν έχασε τη ζωή του στον Έβρο- Τέσσερα δηλώθηκαν, τέσσερα βρέθηκαν»

16 mins read

Ο υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου Ν. Μηταράκης θα συναντήσει σήμερα στις 12:00 τον εισαγγελέα του Α.Π, Ισίδωρο Ντογιάκο, για να καταθέσει στοιχεία που έχουν συλλεχθεί αναφορικά με την υπόθεση των 38 μεταναστών στον Έβρο, από την ανάλυση των οποίων προκύπτουν σημαντικές ανακολουθίες.

Λίγο πριν, μίλησε στην ΕΡΤ για την υπόθεση και τα όσα είπε έρχονται σε ευθεία αντίθεση με όσα υποστήριζαν ΜΚΟ και αλληλέγγυοι για τη «νεκρή Μαρία».

“Στην λίστα που καταθέσανε στις 20 Ιουλίου στο Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου εμφανίζουν την οικογένεια να έχει τέσσερα παιδιά, και κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα έχουν τέσσερα παιδιά με τις ίδιες ημερομηνίες γέννησης. Απλά το όνομα του ενός παιδιού έχει ένα γράμμα διαφορά στο πρώτο του όνομα και αντί να ονομάζεται Μαρία, ονομάζεται Μάγια”, ανέφερε ο κ. Μηταράκης.

Μηταράκης: Ο δημοσιογράφος εμφανίστηκε εργαζόμενος στη ΜΚΟ που έχει πάει την Ελλάδα στα δικαστήρια για την υπόθεση του Έβρου
Αναφορικά με τον δημοσιογράφο του Spiegel Γιώργο Χρηστίδη, που έγραψε σχετικό άρθρο για την υπόθεση του Έβρου, ο κ. Μηταράκης ανέφερε:
“Αν κάποιος δημοσιογράφος θέλει να πάει σε κάποια δομή, ζητάει άδεια και μπαίνει. Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος εμφανίστηκε ως εργαζόμενος στη ΜΚΟ που έχει πάει την Ελλάδα στα δικαστήρια για την υπόθεση του Έβρου. Άρα αρθρογραφούσε για ένα θέμα, το οποίο “έσπρωχνε” μια ΜΚΟ στην οποία εμφανιζόταν ότι εργάζεται. Αυτές οι κινήσεις δημιουργούν θέματα δεοντολογίας. Έχουμε κινηθεί νομικά εναντίον της ΜΚΟ, η οποία έχει παραβιάσει τους όρους της συνεργασίας με το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου”, σχολίασε ο υπουργός.

Η “ταρίφα” των διακινητών

Αναφερόμενος στα υπέρογκα ποσά που πληρώνουν οι μετανάστες στους διακινητές, ο υπουργός ανέφερε:

“Κάθε άνθρωπος που περνάει στην #Ελλάδα έχει “ταρίφα” περίπου 3.500 ευρώ από τους λαθροδιακινητές. Έχουμε αποτρέψει πάνω από 50.000 #μετανάστες τον Αύγουστο. Eπί 3.000 το άτομο, είναι 150 εκατ. Μεγάλη δουλειά το #μεταναστευτικό & τα χρήματα δεν πάνε μόνο στους απέναντι.”

Facebook Comments

Τελευταία Νέα