ΑρχικήΠολιτικήΜητσοτάκης για τα ελληνοτουρκικά: «Επιβάλλονται οι προσεγγίσεις, δεν επιτρέπονται οι ψευδαισθήσεις»

Μητσοτάκης για τα ελληνοτουρκικά: «Επιβάλλονται οι προσεγγίσεις, δεν επιτρέπονται οι ψευδαισθήσεις»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως «παρά την ηρεμία που επικρατεί τώρα στο Αιγαίο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και οι εξ ανατολών γείτονες επιταχύνουν το δικό τους εξοπλιστικό τους πρόγραμμα».

Μήνυμα όσον αφορά τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του κατά την τελετή παραλαβής των τριών νέων ανθυποβρυχιακών ελικόπτερων τύπου Romeo MH-60R Seahawk από το Πολεμικό Ναυτικό.

«Παρά την ηρεμία που επικρατεί τώρα στο Αιγαίο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και οι εξ ανατολών γείτονες επιταχύνουν το δικό τους εξοπλιστικό τους πρόγραμμα. Επιβάλλονται συνεπώς οι προσεγγίσεις όμως σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπονται οι ψευδαισθήσεις και όλοι οφείλουμε να είμαστε προσηνείς αλλά ποτέ αφελείς μένοντας προσηλωμένοι στην πυξίδα που δείχνει το διεθνές δίκαιο την ειρήνη και τη συνεργασία» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός ότι «τα ελικόπτερα αυτά ενισχύουν την αξία τους σε καιρούς που δυστυχώς εντείνεται η γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ