ΑρχικήΠολιτικήΜητσοτάκης: Νέα συνάντηση με εκπροσώπους των αγροτών την Παρασκευή - «Δεν πήραμε...

Μητσοτάκης: Νέα συνάντηση με εκπροσώπους των αγροτών την Παρασκευή – «Δεν πήραμε ουσιαστικές απαντήσεις» λένε

Νέα συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με εκπροσώπους των θεσμικών φορέων του αγροτικού κλάδου της Θεσσαλίας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Μαρτίου.

Μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνάντησης με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, τόνισε πως η 15μελής επιτροπή των Θεσσαλών αγροτών έφυγε από το Μέγαρο Μαξίμου χωρίς ουσιαστικές απαντήσεις όσον αφορά τα χρονοδιαγράμματα για την ολοκλήρωση των αποζημιώσεων για τις ζημιές του 2023.

Οι αγρότες ζήτησαν να μην υπάρξει αλλαγή της χρήσης γης στη Θεσσαλία και εξέφρασαν την ανάγκη να γίνουν όλα τα απαραίτητα έργα για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

Ο κ. Μαρούδας δήλωσε ότι δεν υπήρξε ουσιαστική ενημέρωση για το master plan της ολλανδικής εταιρείας υποστηρίζοντας ότι «φαίνεται να υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στο χρονοδιάγραμμα».

«Χρειαζόμαστε άμεση ρευστότητα» λένε οι αγρότες

Σε ό,τι έχει να κάνει με την καταβολή των άμεσων ενισχύσεων σημείωσε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν, θα έχουν καταβληθεί μέχρι και τα τέλη Ιουνίου. «Χρειαζόμαστε άμεση ρευστότητα μιας και ξεκινάει η νέα καλλιεργητική περίοδος» είπε μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με τον ίδιο υπήρξε ενημέρωση ότι θα υπάρξει αποζημίωση για τις δενδρώδεις καλλιέργειες που καταστράφηκαν.

Επισήμανε ότι πρέπει να ρυθμιστεί το ρεύμα της ΔΕΗ, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο προχωρά σε διακοπές ρεύματος σε παραγωγούς, παρόλο που έχει κατατεθεί σχετική ρύθμιση στη Βουλή.

Τέλος, όπως ανέφερε ο κ. Μαρούδας μιλώντας για τον Έβρο, υπάρχουν καθυστερήσεις για την αποκατάσταση των ζημιών.